17 Ocak 2018 Çarşamba

Global Piyasalara Bakış 17.01.2018

Ak Yatırım Menkul Değerler Araştırma Departmanının hazırladığı Global Piyasaların Değerlendirmesi Raporu aşağıda yer almaktadır:

Asya hisse senedi piyasaları günlerdir süren ralliden sonra açılışta hafif satıcılı seyrediyor. ABD vadelileri yatay, global ekonomik aktivitenin önemli göstergelerinden bakır fiyatlarında ise bir haftadır süren düzeltme süreci biterken yarın açıklanacak Çin 4.çeyrek büyüme verisi bekleniyor. Bu sene Çin altyapı ve konut yatırımlarında yavaşlama nedeniyle baz metal talebinde %3 yavaşlama öngörülüyor. Çelik sektörünün, fiyat esnekliği ve düşük envanter yapısı nedeniyle talep düşüşünden etkilenmesi beklenmiyor. Güney Kore Hükümeti"nin bitcoin alım-satım ve madencilik işlemlerini yasaklayabileceğine dair açıklamaları nedeniyle Aralık ayında görülen zirvenin neredeyse yarı fiyatında (10988$) işlem görülüyor. Faizler tarafında ise ABD 10 yıllıkları %2,55 civarına demir atarken, faizlerdeki bu sakinlik doların değer kaybı ve borsaların primlenmesi için fırsat penceresi yaratmaya devam ediyor. Gelişen ülke hisse senetleri dolar bazında yıl başından bu yana %4,4 yükselirken, aynı dönemde dolar bazında %0,2 değer kaybeden BIST100 endeksi kayıplarını geri almaya çalışıyor. BIST100"de 115500 üzerinde saatlik kapanışlarda yukarı yön yeniden ivmelenebilir, BIST gelişen ülkeler ile farkı kapatmaya başlayabilir.

Bugün... ABD Hazinesi, ABD tahvilleri taşıyan ülke Merkez Bankaları ve Fed porföyünün büyüklüğüne dair güncel verileri yayımlayacak. Sizlerin de takip ettiği üzere geçtiğimiz hafta Çin Merkez Bankası"nın elindeki ABD tahvillerini satma olasılığı piyasalarda gündem maddesi olmuş, Çin"den çok Fed"in belirleyici rol oynadığını raporlarımızda sizlerle paylaşmıştık.

Goldman Sachs ve Bank of America dördüncü çeyrek sonuçlarını yayımlıyorlar.

2018 yılı için global ölçekte merkez bankaları kararları, seçim takvimi, Türkiye not takvimi, önemli gördüğümüz enflasyon ve istihdam verileri takvimi için tıklayınız.


AK Yatırım
www.akyatirim.com.tr

***
Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavssiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


  - http://eborsahaber.com/89112/2018/piyasalar/global-piyasalara-bakis-17-01-2018/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder