19 Ocak 2018 Cuma

Emtia Analizi-Ons Altın & Gümüş Analizi

İntegral Menkul Değerler Araştırma Departmanının hazırladığı Ons Altın & Gümüş Analizi aşağıda yer almaktadır:

Ons altın haftanın son işlem gününde 1326$ - 1338$ aralığında bir fiyat hareketi izledi. Bugün içerisinde piyasalarda önemli bir veri akışı izlenmedi. Bu sabah saatlerinde Temsilciler Meclisinde onaylanan geçici bütçe tasarısı sonrasında gözler yarın akşam 23:59"a kadar ABD Senatosunda olacak. Geçici bütçe için ikinci onay bu cepheden gelecek ve onayın alınması halinde hükümetin kapanması 16 Şubat tarihine kadar ötelenmiş olacak. Bu nedenle Senatodan gelecek haberlere karşı dikkatli olmakta yarar var. Bunun yanı sıra günün geri kalanında önemli bir veri akışı yer almamakla birlikte akşam saatlerinde konuşmaları yer alan Fed üyelerinin açıklamalarına karşı dikkat etmekte fayda var.

Teknik Analiz: Ons altın kısa vadeli düşüş trendine doğru bugün tepki vermesine karşın 1342$ direncine doğru oluşan fiyat hareketinin güçlü bir şekilde ilerleyemediğini izliyoruz. Bu seviyenin üzerine çıkması halinde ons altının burada kalıcı seyirler izleyip izleyemediğine bakmakta fayda var. Teknik göstergeler aşırı alım bölgesine gelmiş durumda ve bu nedenle direnç noktasından olası geri dönüşlerin yaşanması muhtemel olabilir. Buna karşın aşağıda 1334$ seviyesi en yakın destek noktası bu seviyenin altındaki geri çekilmelerde 1327$ seviyesi ikinci bir alt destek noktası olarak izlenebilir. Bu noktanın henüz kırılamadığını ve tepkilerin geldiğini izliyoruz. Bu nedenle destek seviyesinden tepki alımlarına karşı dikkatli olmak gerekebilir.

Altın
Dirençler: 1342 / 1350 / 1362
Destekler: 1334 / 1327 / 1312
Gümüş
Direnç: 17.45 / 18.00 / 18.50
Destek: 15.60 / 14. 90 / 14.40


İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.integralmenkul.com.tr

***
Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


  - http://eborsahaber.com/89216/2018/piyasalar/emtia-analizi-ons-altin-gumus-analizi-3/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder