18 Ocak 2018 Perşembe

Global Piyasalara Bakış 18.01.2018

Ak Yatırım Menkul Değerler Araştırma Departmanının hazırladığı Global Piyasaların Değerlendirmesi Raporu aşağıda yer almaktadır:

Japonya"nın parasal genişleme programının akıbeti son günlerde gündemde daha fazla yer almaya devam ediyor. 2008 yılından bu yana GSYİH"sinin (ekonomik aktivite) %97"si kadar likiditeyi piyasaya süren Japonya Merkez Bankası %0,9"luk çekirdek enflasyon yaratabilmiş durumda. Oysa ki enflasyon hedefi %2 civarında yer alıyor. Son dönemde Japonya ekonomik verilerinde iyileşme nedeniyle BOJ içerisinde mevcut parasal genişleme programının azaltılmasını savunan grubun sesi yükseliyor. %0,08 civarına yükselen Japon 10 yıllık faiz oranlarının %0"a yakın seyretmesini isteyen Japon Merkez Bankası, ABD tahvil faiz oranlarındaki yükselişi de hesaba kattığımızda, 10 yıl vadeli tahvil alımını yıl içerisinde kademeli olarak azaltacak gibi görünüyor. BOJ Başkanı Kuroda"nın bu tür bir düşünceleri olmadığına dair açıklamalarına rağmen, yılın ilerleyen dönemlerinde Japonya"nın bu konuda belirgin adımlar atarak faiz oranlarını yüksek seviyeye çekebileceğini düşünüyoruz. Japon çekirdek enflasyonunun hesaplanmasına petrol fiyatlarının da dahil edildiği dikkate alındığında enflasyonun ilerleyen dönemde artabileceği de bir gerçek. Tüm bu gelişmeler bizlere Japon Yeni"nin dolar karşısında yıl boyunca değerlenme potansiyelini koruyabileceğine işaret ediyor. Paritede 105 seviyesinin yıl sonuna kadar görülebileceğini düşünüyoruz.

Piyasalara dönelim... Global hisse senedi piyasaları yukarı yönünü korurken ABD, Almanya ve Japonya 10 yıl vadeli tahvil faiz oranlarında büyüme-enflasyon fiyatlamasıyla birlikte uzun vadeli artış trendi içinde kalmaya devam ediyoruz. Yatırımcılara yapılan anketlerde ABD hisse senetlerinin yukarı yönde primlenebileceğine dair beklenti oldukça kuvvetli kalıyor. Bu fazlasıyla "pozitif" algı, bizim tarafımızda endekslerin yükselişine dair korkuyu artırsa da şimdilik satım yönünde bir işaret göremiyoruz. Gelişen ülke endekslerinin de global ralliye eşlik ettiği bir ortamda BIST100"de dün aşılan kritik seviyeler endeksi çok daha yukarılara götürebilir. Dün yayımlanan 2018 yıllı BIST strateji raporumuzda 12 aylık hedefimizi 133 bine yükseltirken, en çok beğendiğimiz hisse senetlerini Garanti Bankası, İş Bankası, Migros, Selçuk Ecza Deposu, Şişe Cam, Tofaş, Türpaş, Türk Telekom ve Vakıflar Bankası olarak belirliyoruz. Dövizler tarafında ise Dolar/TL"de yatay seyir sürerken, bugün TCMB"den bir değişiklik beklemiyoruz. Mevcut durumda reel faizlerimiz (ex-ante) ortalamanın üstünde ve gelişen ülkeler ortalamasının üstünde yer alıyor. Dolar/TL"de 3,86 üstünde yukarı, 3,78 altında aşağı hareket hızlanabilir. Enflasyonda düşüş ve artan global risk iştahı nedeniyle ilk çeyrekte 3,70 altında seviyeler görülebilir.

Bugün...

TCMB faiz kararı yayımlanıyor. TCMB"nin geç likidite penceresi oranı (%12,75) ve gecelik borç verme oranında (%7,25) bir değişikliğe gitmesini beklemiyoruz.

Çin 2017 4.çeyrek büyüme rakamı yayımlanıyor. Beklenti 3.çeyrekte %6,8 büyüyen Çin"in dördüncü çeyrekte %3,7 büyümesi yönünde. Bu veriyle birlikte yayımlanacak perakende satışlar ve sannayi üretimi değişimleri de yakından takip edilecek.

ABD Aralık ayı konut başlangıçları açıklanıyor. Morgan Stanley dördüncü çeyrek bilançosu yayımlanıyor


AK Yatırım
www.akyatirim.com.tr

***
Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


 

  - http://eborsahaber.com/89156/2018/piyasalar/global-piyasalara-bakis-18-01-2018/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder