18 Ocak 2018 Perşembe

Döviz Analizi-USD/TRY & EUR/TRY Analizi

İntegral Yatırım Menkul Değerler Araştırma Bölümünün hazırladığı USD/TRY & EUR/TRY Analizi aşağıda yer almaktadır:

USD/TRY & EUR/TRY Analizi
Yılın ilk TCMB toplantısı sona erdi. Merkez, beklenildiği üzere faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. Karar metninde, enflasyon tarafına vurgu yapıldı. Merkez, manşet enflasyondaki iyileşmenin baz etkisinden kaynaklı sürmesini beklediğini ancak bu durum karşısında erken bir faiz indirimine gidilmeyeceğinin mesajını vermiş oldu. TCMB"nin bu mesajı, TL varlıklar üzerinde sınırlı da olsa pozitif bir etki yarattı. Günün geri kalanında, ABD"den açıklanacak veriler takip edilecek ancak Dolar üzerinde yeni bir sayfa açılması beklenilmiyor. Dolar endeksi, 91.00 seviyesinin üzerine yükselmekte zorlanıyor ve bu durum gelişmekte olan ülke piyasaları açısından olumlu fiyatlanıyor. Dolayısıyla, TL varlıklarda biraz daha iyimser bir tablo var. Ancak, Afrin operasyonuyla ilgili gelişmeler hala sürüyor bu durum aslında TL üzerinde baskı kurmaya devam ediyor. Bu gelişme sonlanmadan TL"nin tam anlamıyla pozitif ayrışması beklenmeyebilir. Bu süreçte haber akışlarını yakından takip etmekte yarar var.
Teknik Analiz: USD/TL kurunu, hareketli ortalamalarının arasında seyrini korumaya devam ediyor. Kurda, 50 Günlük HO 3.8360 (direnç), 100 Günlük HO 3.7630(destek) seviyesinden geçmekte. Kur için kritik bölgeler. Dolayısıyla, bu seviyeler yakından takip edilmeli.
USD/TRY
Destekler: 3.7825 / 3.7630 / 3.7450
Dirençler: 3.8080 / 3.8360 / 3.84
EURTRY
Destekler: 4.57 / 4.6085 / 4.6110
Dirençler: 4.6640 / 4.6775 / 4.7230


İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.integralmenkul.com.tr

***
Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Buu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


  - http://eborsahaber.com/89178/2018/piyasalar/doviz-analizi-usd-try-eur-try-analizi-2/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder