19 Ocak 2018 Cuma

Önemli Şirket Haberleri ve Değerlendirilmesi 19.01.2018

19.01.2018 Cuma sabahı itibariyle açıklanmış önemli şirket haberlerinin Ziraat yatırım araştırma bölümü değerlendirmesi ile aşağıda bulabilirsiniz.

Alarko Holding (ALARK, Nötr):

 Şirket iptal edilen Kaynarca - Pendik-Tuzla metro ihalesinin yapılacağını, belediye ile birlikte finansman modeli için çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Kaynak: Bloomberg HT

Brisa (BRISA, Sınırlı Pozitif):

Şirket uzun soluklu yatırım planları doğrultusunda Aksaray İli Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alan, 2014 yılında toplamda 950bin m2"lik alanda yatırımına başladığı fabrikanın ilk etabı tamamlanmış olup, üretime ve satışa başlamıştır. Aksaray"daki ikinci fabrikaya yapılacak yatırımların kapasite arttırım planları çerçevesinde devam edildiği duyuruldu.

TAV Havalimanları (TAVHL, Öneri "EKLE", Sınırlı Pozitif):

Şirket yolcu trafiği açısından İskandinavya"nın en yoğun havalimanı olan Kopenhag"daki yolcu salonunu hizmete açtı. Danimarka"nın ana giriş kapısı olan havalimanı 2017"de 29,2 milyon yolcuya hizmet verdi. Şirket, Kopenhag Havalimanı"nda bulunan Primeclass Lounge"ı 10 yıl süreyle işletecek. Kaynak: AA

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB, Öneri "EKLE", Nötr):

Banka, 2018 yılına ait beklentilerini açıkladı. Buna göre Banka"nın ekonomi tarafında büyüme (GSYİH) tahmini %4,1 iken, enflasyon tahmini %9,0 - 9,5 aralığında olmuştur. Banka"nın kurdan arındırılmış kredi büyüme beklentisi %12 - 15, net faiz geliri artışı beklentisi ise %15 civarında olmuştur. Banka, özkaynak karlılığının yaklaşık %18 olmasını beklerken, sermaye yeterlilik rasyosunun %16"dan büyük ve takipteki krediler oranını %0,5"ten küçük olmasını beklemektedir.

Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

***
Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

- http://eborsahaber.com/89194/2018/sirket-haberleri/onemli-sirket-haberleri-degerlendirilmesi-19-01-2018/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder