18 Ocak 2018 Perşembe

Önemli Şirket Haberleri ve Değerlendirilmesi 18.01.2018

18.01.2018 Perşembe sabahı itibariyle açıklanmış önemli şirket haberlerinin Ziraat yatırım araştırma bölümü değerlendirmesi ile aşağıda bulabilirsiniz.

Aksa Enerji (AKSEN, Nötr):


21.09.2017 ve 31.10.2017 tarihlerinde yapılan KAP duyurularında toplam 15 MW kurulu güce sahip, İncesu Hidroelektrik Santrali"nin toplam 15mn USD bedel ile Fernas Şirketler Grubu"na satışı konusunda anlaşmaya varılmıştı. EPDK ve Rekabet Kurumu tarafından İncesu Hidroelektrik Santrali"nin satışı onaylanmış olup, Fernas Grup Şirketlerinden Deniz Elektrik Üretim Ltd. Şti"ye satışı 17 Ocak 2018 tarihinde tamamlanmıştır. Satış bedeli olan 15mn USD (KDV Dahil) tahsil edilmiş olup, 1,4mn TL satış kârı Aksa Enerji""nin kısa vadeli yükümlülüklerinin azaltılmasında kullanılacaktır.

Koza Altın (KOZAL, Sınırlı Pozitif):


Şirket uhdesinde bulunan İzmir ili, Bergama İlçesi, Ovacık mevkiindeki Ovacık Altın Madeni hakkında 09.11.2017 tarihinde yapılan açıklamada mevcut 2.nolu ADT"nin dolması nedeniyle tesis üretim duruşu ve Ovacık 3. nolu ADT inşaatının devam ettiği bilgisi verilmişti. 15.01.2018 tarihinde Ovacık 3.nolu ADT için GFB onayı alınmış olup bugün itibariye Ovacık tesisinde üretime tekrar başlanmıştır. Ayrıca yaşanan bu duruş sürecinde inşaat yılı 1997 olan tesiste önemli ölçüde yenileme işlemleri de yapılarak tesis işletme ömrü uzatılmıştır.

Türk Hava Yolları (THYAO, Nötr):


THY"den yapılan açıklamaya göre, THY Air Moldova ile 29 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere kod paylaşımı anlaşması imzaladı. Bu anlaşma ile Türk Hava Yolları ve Air Moldova, İstanbul-Kişinev v.v. hattında karşılıklı olarak bir diğerinin seferine kendi uçuş kodunu koyabilecek.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB, Öneri "EKLE", Nötr):


Banka, uluslararası piyasalarda 350mn USD tutarında 5 yıl vadeli ve sabit faizli Eurobond ihracı gerçekleştirdi. Üç katın üzerinde talep gelen ihracın kapanış itibarıyla toplam talep tutarı 1,1 milyar USD"yi aştı. MS+340 baz puan ile duyurulan ihraçta, MS+325 baz puan ile fiyatlama tamamlandı. TSKB Genel Müdürü İnce: "Yeni Eurobond ihracımız da uluslararası yatırımcılardan yüksek talep gördü. Bu talebin, ülkemiz ekonomisine, bankacılık sektörüne ve TSKB"nin güçlü yapısına duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Vakıfbank (VAKBN, Öneri "AL", Nötr):


154 gün vadeli 400mn TL nominal değerli Vakıfbank finansman bonoları ihraç ve halka arz edilecek olup Vakıfbank Finansman Bonolarının ihraç ve halka arzına ilişkin talep toplama işlemi 22-23-24 Ocak 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Söz konusu bonolara, 400mn TL nominal olan halka arz büyüklüğünden fazla talep gelmesi durumunda toplam halka arz miktarı 600mn TL nominal tutara yükseltilebbilecektir.


Orge Enerji (ORGE, Nötr):


Şirketin, İstanbul"da inşası devam etmekte olan ve toplam 19 istasyondan oluşan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Projesi"nin, öncelikle ihale edilen 2 istasyonunun Elektrik İşlerinin bir kısmına yönelik olarak verdiği 1,6mn EUR + KDV tutarındaki teklife ilişkin olarak, işveren Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş. ile alt yüklenici sözleşme görüşmelerine başlanmıştır. İşin Ağustos 2018"de bitirilmesi planlanmaktadır.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

***
Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz iile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

- http://eborsahaber.com/89151/2018/sirket-haberleri/onemli-sirket-haberleri-degerlendirilmesi-18-01-2018/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder