22 Ocak 2018 Pazartesi

Önemli Şirket Haberleri ve Değerlendirilmesi 22.01.2018

22.01.2018 Pazartesi sabahı itibariyle açıklanmış önemli şirket haberlerinin Ziraat yatırım araştırma bölümü değerlendirmesi ile aşağıda bulabilirsiniz.

Anadolu Isuzu (ASUZU, Nötr):


1 Eylül 2017 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi için Şirketin üyesi olduğu MESS (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası) ile Birleşik Metal İş Sendikası arasında 6 Ekim 2017 tarihinde başlayan görüşme sürecinde bazı maddeler üzerinde kanunda belirlenen süre içerisinde anlaşma sağlanamadığından ötürü "uyuşmazlık tutanağı" imzalanarak arabuluculuk sürecine girildiği 4 Aralık 2017 tarihinde açıklanmıştı. Arabuluculuk süreci taraflar arasında bir mutabakat sağlanamadan tamamlanmıştır. Konu ile ilgili yasal süreç devam etmektedir.

Beşiktaş Futbol (BJKAS, Nötr):


Beşiktaş Futbol, 1 Eylül - 30 Kasım döneminde (ikinci çeyrek) 6,7mn TL zarar kaydetmiştir. Şirket geçen yılın aynı döneminde 13,4mn TL zarar kaydetmişti. Bu dönemki zararla birlikte Şirket"in 1 Haziran - 30 Kasım dönemindeki ( altı aylık-ilk yarı) zararı 3,9mn TL olmuştur. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 25,1mn TL kar elde etmişti.

Fenerbahçe Futbol (FENER, Negatif):


Fenerbahçe Futbol, 1 Eylül - 30 Kasım döneminde (ikinci çeyrek) 121,2mn TL ana ortaklık zararı kaydetmiştir. Şirket geçen yılın aynı döneminde 81,5mn TL ana ortaklık zarar kaydetmişti. Bu dönemki zararla birlikte Şirket"in 1 Haziran - 30 Kasım dönemindeki ( altı aylık-ilk yarı)ana ortaklık zararı 95,5mn TL olmuştur. Geçen yılın aynı dönemindeki ana ortaklık zararı 73,7mn TL idi.

Halkbank (HALKB, Öneri "AL", Sınırlı Negatif):


Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Halkbank"ın yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli tahvilleri için sırasıyla BB+ ve BBB- olan kredi notlarını negatif izlemeye aldı. BB+ olan finansal kapasite notu da aynı şekilde negatif izlemeye girdi.

Turkcell (TCELL, Öneri "EKLE", Nötr):


Şirket %100 bağlı ortaklığı Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş."nin kaynak kuruluş olacağı yapıda KT Sukuk Varlık Kiralama A.Ş. vasıtasıyla kira sertifikası ihraaç belgesi onayı için Sermaye Piyasası Kurulu"na ("SPK") başvuru yapılmıştır.

Türk Telekom (TTKOM, Öneri "EKLE", Sınırlı Negatif):


7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında, 406 sayılı Telgraf ve Telefon Kanununa geçici madde eklenerek, ihtilaflı veya inceleme aşamasında bulunan hazine payı, evrensel hizmet katkı payı, kurum masraflarına katkı payı, idari ücret, telsiz ücretleri, cezai şart ve bunların ferilerine yönelik konularda yapılandırma hükümlerine yer verildiğini 06.12.2017 tarihli Özel Durum Açıklaması ile açıklamıştık. Söz konusu geçici madde kapsamında, Şirketin bağlı ortaklığı Avea, incelenmiş ve davalara konu olan hazine payı, evrensel hizmet katkı payı, kurum masraflarına katkı payı, idari ücret, telsiz ücretleri, cezai şart ve bunların ferilerine yönelik konularda yapılandırma hükümlerinden faydalanılmasına karar vermiştir. Bu çerçevede belirtilen konulardaki tüm ihtilaflar sona erdirilecektir. Bu kapsamda hessaplanan tutar, anapara için 210,5mn TL, Yİ-ÜFE faiz için 101,7mn TL olmak üzere toplam 312,2mn TL"dir. Ödemenin ilk taksiti 2018 yılının Ocak ayından başlamak üzere ikişer aylık dönemler halinde altı eşit taksitte (vade farkı eklenerek) yapılacaktır. 30 Eylül 2017 tarihi itibarıyla hazırlanan konsolide finansal tablolarda, bu konuya ilişkin toplam 119,9mn TL (Anapara 66,7mn TL, Faiz 53,2mn TL) karşılık bulunmakta olup kalan tutar için 2017 yılsonu finansallarında karşılık ayrılması planlanmaktadır. Söz konusu karar sonrasında, 6,3 milyar TL - 6,4 milyar TL seviyelerinde gerçekleşmesi öngörülen 2017 konsolide FAVÖK öngörüsünde bir değişiklik olmamıştır.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

***
Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavssiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.,


  - http://eborsahaber.com/89225/2018/sirket-haberleri/onemli-sirket-haberleri-degerlendirilmesi-22-01-2018/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder