15 Ocak 2018 Pazartesi

Emtia Analizi-Ham Petrol & Brent Petrol

İntegral Menkul Değerler Araştırma Departmanının hazırladığı Ham Petrol & Brent Petrol Analizi  aşağıda yer almaktadır:

Petrol fiyatları aşmakta zorlandıkları önemli direnç seviyelerinin hemen altında soluklanmaya devam ediyorlar. Cuma günü Baker Hughes tarafından açıklanan rapora göre ABD"de aktif olarak çalışmak üzere on adet kule açılmış ve aktif kule sayıları 742"den 752"ye yükseldi. ABD"de geçtiğimiz hafta petrol üretiminin tekrar artması ve kule sayılarında son üç haftadır durgunluk sonrası tekrar canlanma yaşanması petrol fiyatlarının hızını kesmiş görünüyor. Buna karşın petrolde ana eğilim yukarı olmaya devam ediyor. Şimdilik Amerikan tipi ham petrol 61.90$ - 65.50$ aralığında soluklanıyor. Brent petrolde ise geçtiğimiz gün test ettiği ve en son 2014 yılında gördüğü 70$ seviyesinin hemen altında olmaya devam ediyor. Bugün petrol fiyatlarını etkileyecek önemli bir haber ya da veri akışı bulunmuyor. Çarşamba günü yeniden ABD petrol üretimi ve ham petrol stoklarına odaklanmaya devam edeceğiz.
Teknik Analiz: Amerikan tipi ham petrolde (WTI) tablo değişmiş değil. WTI 61.90$ seviyesi üzerinde kalmayı sürdürdüğü sürece Ana eğilim yukarı olmaya devam ediyor. Şimdilik 61.90$ - 65.50$ aralığındaki yatay seyir devam edebilir.
WTI
Direnç: 65.50 / 65.95
Destek: 63.50 / 62.55 / 61.90

Brent
Direnç: 71.40
Destek: 69.70 / 68.30 / 67.00

İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.integralmenkul.com.tr

***
Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


 
- http://eborsahaber.com/89053/2018/piyasalar/emtia-analizi-ham-petrol-brent-petrol/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder