27 Ağustos 2015 Perşembe

Türk Silahlı Kuvvetleri PKK"ya Ağır Darbe Vurdu

Hava operasyonları sonucu yurtdışında yaklaşık 580 teröristin, yurtiçindeki operasyonlarda da 250-300 teröristin yaralandığı tespit edildi. Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.


Operasyonlarda, örgütün silah, mühimmat, gıda ve ilaç depoladığı birçok barınağın kullanılamaz hale getirildiği belirtildi. Operasyonlarla harekat kabiliyeti azalan örgüt, toplu eylemlerden daha çok bireysel eylemlere yöneldi.


Teröristlerin telsiz konuşmalarında, örgütün son bir ay içinde hiç beklemedikleri kadar kayıp verdikleri, bu kayıpların gizlenmeye çalışıldığı tespit edildi.


Zargeli barınma alanına yapılan hava operasyonunda örgüte ait milyonlarca dolar değerindeki uyuşturucunun ve yüksek miktardaki dövizin imha edilmesi sonucu, olaydan sorumlu tutularak infaz edilen 10 kişi için bile infazı gerçekleştirenler hakkında örgüt yönetimince soruşturma açıldığı, örgütün artık eleman kaybetmeye tahammülü olmayacak bir seviyeye gerilediği, çok ağır suçlarda bile infazların durdurulması yönünde talimat verildiği ifade edildi.


Türk jetlerinin 22 Ağustos’ta Tunceli’de PKK’ya yönelik 22 ayrı noktaya yaptığı hava harekatında örgüte tarihindeki en ağır darbelerden biri vuruldu. TSK örgütün yaz mevsiminde kullandığı 14 değişik yerdeki barınma noktası tamamen imha edildi. Hava hedeflerine karşı kullanılan PKK’ya ait dört ağır makineli tüfek ve iki makineli tüfek mevzisi ile iki Zağros keskin nişancı mevzisi kullanılamaz hale getirildi.


Kaynak:AA



Türk Silahlı Kuvvetleri PKK"ya Ağır Darbe Vurdu
#eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder