26 Ağustos 2015 Çarşamba

"Spekülatif talebe hiçbir rezerv yetmez""

Bankanın 91. kuruluş yıldönümü kapsamında Anadolu Ajansı’na değerlendirmelerde bulunan Bali, Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) olası faiz artırımı durumunda, mevduat ve uluslararası borçlanma maliyetleri ile fonlama açısından çok ciddi, majör bir yükseliş beklemediğini söyledi. Döviz kurlarında bütün meselenin spekülatif talebi uyarmamak olduğunun altını çizen Bali, “Spekülatif talebi uyardığınızda aşılmayacak seviye yoktur. Rezerv politikaları da spekülatif talebe yetmez. Fed’den boru döşetseniz bile… O, kazanma saikine inanarak fiktif bir talebi ortaya koyuyor. Karşılamanız mümkün değil” dedi.


Bankacalık sektörü hisseleri ile ilgili Bali, “Banka hisseleri borsada endeksten hızlı düşüyor. Çünkü yatırımcı artık cazip bulmuyor. Bizim kendimize çeki düzen vermemiz gereken yerlerin olmadığını kimse söylemeyez” diye konuştu.


Yurtdışı satın almalar konusunda ise Bali, “Radarımızda da potansiyel ifade eden, gelecek vaat eden ülkeler var. Azerbaycan çok uzun süredir radarımızda, oradaki çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.


 



"Spekülatif talebe hiçbir rezerv yetmez""
#eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder