30 Ağustos 2015 Pazar

Rezene yatağında rakılı balık

Rakı-balık ikilisini sevenlere hediye gibi bir reçete hazırladık.

Levrek balığını tercih ediyoruz çünkü eti en lezzetli balıklardan biridir levrek ve ortalama 60 cm uzunluğunda bir tanesi bizim tarifimiz için uygundur.

Levreğin en lezzetli olacağı aylar mart nisan aylarıdır.Mevsimine göre balığınızı seçebilirsiniz.

Rezene ile levreğin tat uyumu muhteşem olacağı gibi bir de rakı ekliyoruz ve lezzet bütünlüğünü sağlıyoruz.. Şimdiden afiyet olsun..


MALZEMELER


1 adet levrek


1 adet rezene


1 avuç maydanoz yaprağı


1 adet limon


1 yemek kaşığı rakı


1 ölçü zeytinyağı


1 tutam tuz


1 tutam karabiber


1 adet misket limonu


YAPILIŞI


Bıçağınız yardımıyla balığın üzerinde derin olmayan ince kesikler atın. Rezenenin kök kısmını ikiye bölün ve ince ince dilimleyin.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve doğradığınız rezeneleri balığı üzerine yatırabileceğiniz şekilde yerleştirin.

Rezenelerin yapraksız yeşil tarafını da ince parçalara kesin. Balığınızı tepesindeki rezenelerin üzerine yerleştirin.

Üzerine tuz, karabiber serpin. Rezenenin doğradığınız yeşil parçalarını da üstüne ve etrafına serpiştirin.

Maydanoz yapraklarını kabaca doğrayıp balığın karnının içine yerleştirin. Limonu dilimleyin ve balığın üzerine yerleştirin.

Üzerine rakıyı ekleyin. Zeytinyağını da ekledikten sonra yağlı kağıdı balığı içinde hapsedecek şekilde büzerek kapatın.


Önceden 200 C ye ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra yağlı kağıdı açın

ve üzerine lime kabuğu rendeleyin ve zeytinyağı gezdirin. Birkaç taze rezene yaprağı da serpiştirip servis edin.



Rezene yatağında rakılı balık
#eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder