26 Ağustos 2015 Çarşamba

NY FED Başkanı Dudley: Faiz Artışı Zaruret Olmaktan Çıktı

New York Fed Başkanı William Dudley yaptığı açıklamada, hisse senedi piyasasındaki dalgalanmanın Eylül ayında bir faiz artışı için, durumun eskisi kadar elverişli olmadığını söyledi ve kısa vadeli gelişmelere aşırı tepki verilmemesi konusunda uyardı.


Dudley açıklamalarında,  “Şu anda, benim perspektifimden, Eylül ayındaki Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında normalleşme sürecine başlama kararı, birkaç hafta öncesine göre, zaruret olmaktan çıkmış görünüyor. Normalleşme, ABD ekonomisinin nasıl performans gösterdiğine,  küresel ekonomilere ve finansal piyasa gelişmelerine ilişkin ek veriler ile birlikte, toplantı zamanı geldiğinde, ihtiyaç olup olmadığı daha net anlaşılacaktır” ifadelerini kullandı.


16-17 Eylülde düzenlenecek olan planlı FOMC toplantısı öncesinde Dudley bu yıl bir faiz artışına dair umudunu koruduğunu belirterek, politika yapıcılarının, finans piyasaların ABD hane halkı üzerindeki refah artışı yoluyla etkileyebildiği ekonomik görünüm konusunda endişeli olduğunu sözlerine ekledi.



NY FED Başkanı Dudley: Faiz Artışı Zaruret Olmaktan Çıktı
#eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder