25 Ağustos 2015 Salı

Hamilelikte Vitamin Kullanımı

Hamilelikte anne adayları sadece artan kendi ihtiyaçları için değil aynı zamanda bebeklerinin ihtiyacı olan tüm besin ve proteinleri almalıdırlar.


Hamilelik sırasında anne adayının hiçbir şikâyeti olmasa bile rutin olarak kullanması gereken bazı ilaçlar ve vitaminler vardır. Ayrıca hamilelik sırasında meydana gelen şikâyetler karşısında gerektiğinde kullanılan bazı ilaç ve vitaminler de vardır.


Kalsiyum alımının yeterli düzeyde olması, kadınlar için sadece hamilelik döneminde değil hayatının her döneminde önemlidir. Hamilelik döneminde kalsiyum alımı, annede kemik erimesi gelişmemesi için ve bebekte kemik, diş gelişiminin sağlıklı olabilmesi için gereklidir. Hamilelik döneminde yeterli kalsiyum alınmazsa bebeğin gelişimi için gereken kalsiyum annenin kemiklerinden karşılanır, bu da annede kalsiyum eksikliğine ve ileriki yıllarda kemik erimesi (osteoporoz) oluşmasına zemin hazırlar.


Hamilelikte D vitamininden zengin beslenme; bebekte oluşacak raşitizm ve kemiklerin yumuşaması gibi kemik hastalıklarını, bebeğin düşük kiloyla doğmasını önleyecektir. Aynı şekilde anne adayının da  yorgunluk, bitkinlik, diş kırılmaları, sırt, kas ve eklem ağrılarının yaşamasını engelleyecek, hamilelik süresinin rahat geçmesini sağlayacaktır. D vitamini eksikliği anne adayında hamilelik döneminde preeklampsi  gibi hamilelik komplikasyonlarına yol açabilmektedir.


hamile2Vücudun sağlıklı bir şekilde çalışmasında çok önemli bir role sahip olan magnezyum gereksinimi de hamilelik döneminde artmaktadır. Magnezyum, kasların kasıldıktan sonra gevşemesinden sorumlu olan minerallerden oluştuğu için magnezyum eksikliğinde, kas krampları ile rahimde kasılmalar görülebilir. Magnezyum erken doğum ağrılarının durdurulmasında ve halk arasında hamilelik zehirlenmesi olarak bilinen hipertansiyon ile birlikte gelişen preeklampsi adı verilen tehlikeli bir komplikasyonun tedavisinde kullanılmaktadır.


Hamilelik döneminde vücudun çinko ihtiyacı da artar. Bu dönemde hamilelerin yeterli miktarda çinko alması, DNA ve protein yapısında önemli rol oynar.  Bundan dolayı hücre yapımının son derece hızlı olduğu hamilelik döneminde, çinko alımı çok önemlidir.


Hamilelerin, Kalsiyum, D vitamini, Magnezyum ve çinko gibi ihtiyaçlarını karşılamak için farklı birçok ürün tablet kullanmak yerine,  anne adayı ve bebeğin ihtiyacı olan tüm vitaminleri tek tablette tüm vitaminleri içeren Osteocare bir ürün kullanılması da hayatı kolaylaştıran bir yöntem olacaktır.



Hamilelikte Vitamin Kullanımı
#eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder