25 Ağustos 2015 Salı

Alcatel- Lucent Türkiye"yi 5G"ye Hazırlıyor

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında;


Alcatel-Lucent Teletaş Genel Müdürü Önder Sönmez, 5G teknolojisini kapsayan son gelişmeler çerçevesinde Alcatel-Lucent Grubunun global başarılarından gelen güçlü deneyimle Türkiye’nin mobil altyapısını 5G’ye en iyi şekilde hazır edeceklerini belirtti.


Dünyada birçok ülkenin 5G’ye geçmesine yardımcı olan servisler ve şebeke mimarileri sunan Alcatel-Lucent Teletaş’ın ana ortağı Alcatel-Lucent Grubu, Avrupa’daki Fantastic 5G projesinin de önemli bir parçası. Son olarak Korea Telecom ile geleceğin teknolojisi 5G için iş birliği yapan Alcatel-Lucent, Güney Kore’de 5G’nin gelişimini güçlendirecek.


25 Ağustos 2015, İstanbul- Günümüzde akıllı telefonlar ve diğer mobil cihazlar nedeniyle ihtiyaçlar çok hızlı bir şekilde artıyor. Diğer yandan, “Nesnelerin İnterneti” ve “Makineler Arası İletişim” gibi gelişen teknolojiler de boy gösteriyor ve yeni ihtiyaçlar doğuruyor. 5G teknolojisi eski teknolojilere göre çok daha büyük hız, kapasite ve esneklik vadediyor. İnsanların ve bağlantılı cihazların herhangi bir bilgiye, herhangi bir yerden, seçilen şekilde erişimini sağlayan “bağımsız” bir deneyim sunacak olan 5G ile mobil operatörler, veri ihtiyacını daha hızlı bir şekilde, kişiselleştirilmiş bir yolla karşılayabilecek. Mobil şebekelerin şu anki statik doğası yerini operatörlerin çoklu servisler ve yeni iş modelleri sunabileceği bir platforma bırakacak. Öyle görünüyor ki, yeni nesil, dinamik, ayarlanabilir ve akıllı şebekeler sayesinde yaşamların dijitalleştirileceği bir nesil olacak.


5G şebeke mimarisinde birçok başarıya imza atan, IP şebeke, ultra-genişbant erişimi ve bulut teknolojisi uzmanı Alcatel-Lucent Grubu, bu alanda yeni ve büyük projelere destek veriyor. Geçtiğimiz yıl, dünyanın en büyük telekom firması China Mobile, tümüyle IP temelli ultra genişbant ağına stratejik dönüşüm için Alcatel-Lucent’ı tercih etmişti. Çin’deki dünyanın en büyük operatörleri China Mobile ve Unicom firmalarına bulut, ulttra genişbant erişimi, IP şebeke ve NFV teknolojisi (şebeke fonksiyon sanallaştırması) desteği veren Alcatel-Lucent, bu operatörlerin 5G’ye geçişine önemli adımlar olarak hizmet edecek 4G TD-LTE ve LTE FDD çözümlerini sundu.


Alcatel-Lucent, yakın bir zaman önce Güney Koreli telekomünikasyon şirketi Korea Telecom ile 5G mobil şebekelerine geçişte gerekli teknolojilerin ve gelecekte beklenen devasa bağlantı ihtiyacını karşılayacak altyapının testlerini gerçekleştirmek üzere iş birliği anlaşması yaptı. Gelecek nesil mobil mimarisi olan sanallaştırılmış Radyo Erişim Şebekesi (vRAN) testleri ile başlanan teknolojik işbirliği, Güney Kore’de 5G’nin gelişimini güçlendirmeyi hedefliyor.


Alcatel-Lucent, 5G’de Avrupa’nın Fantastik 5’lisinden biri


Avrupa Birliği, 700 Milyon Euro destekle 5G konusunda dünyada öncü bir güç olmak için Fantastic 5G projesini başlattı. Projenin önemli oyuncularından biri de Alcatel-Lucent. Yeni bir arayüz geliştirilerek esneklik ve çok yönlülük sunacak olan proje sayyesinde 5G’de kamu ve özel şirket işbirliği de belirlenecek. Bu da Türkiye’deki 5G çalışmalarını yakından etkileyecek. Ayrıca, Alcatel-Lucent yine Avrupa Birliği desteğiyle yürütülen 5GNOW projesinin teknik liderliğini yapıyor. Böylece şirket, Network 2020 vizyonu doğrultusunda endüstri liderliğine bir ilki daha ekliyor. 5GNOW projesiyle, şu an şebekelerle bağlantı sağlayabilen cihazların 100 katı daha fazla cihaz şebekelerle bağlantı sağlayabilecek ve şebekelerin yanıtlama süreci şimdikinden 50 kat daha hızlı gerçekleşecek. Bu platform, makine tipi iletişimdeki (MTC) gecikmeleri 1 milisaniyenin altına düşürüyor. Böylece, akıllı şehirler, akıllı üretimler ve Nesnelerin İnterneti ortamı, kablosuz sensorlar sayesinde trafik yoğunluğu yaşanmadan hayata geçirilebilecek.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Alcatel-Lucent Teletaş Genel Müdürü Önder Sönmez, “Günümüzde katlanarak artan veri trafiği hem bant genişliği hem de hız ihtiyacını en önemli telekom sorunu olarak ortaya koyuyor. Türkiye’dde yapılan çalışmalar ve belirlenen stratejiler de bu yönde şekil alıyor. 5G konusunda gündemde olan son gelişmeler doğrultusunda, Türkiye ve bu bölge için biz de gereken adımları atmaya hazırız. Globalden aldığımız uzmanlık ve deneyimle Türkiye’nin 5G’ye geçen ilk ülkelerden olması için tüm gücümüzle çalışacağız. Dünya çapında büyük başarılarla sunduğumuz altyapı hizmetleriyle ve yenilikçi çözümlerimizle Türkiye’yi 5G dünyasına en iyi şekilde hazırlayacağız. Ana ortağımız Alcatel-Lucent, güncel olarak bu konuda Güney Kore telekom devi Korea Telecom’a 5G desteği verdi ve bu proje çok iyi geri dönüşler aldı. Ayrıca, Alcatel-Lucent’ın Avrupa’nın dev 5G projesi olan Fantastic 5G’nin önemli bir parçası olması bu konudaki uzmanlığımızı perçinleyen bir gelişme. Uzak Doğu’da, Avrupa’da ve dünyanın birçok coğrafyasında olduğu gibi Türkiye’ye de 5G konusunda en modern ve en sorunsuz hizmeti sunma konusunda kararlıyız” dedi.


5G ile mobil ihtiyaçlar en iyi şekilde karşılanacak


5G konusunda birçook öncü çözüm geliştiren Alcatel-Lucent, bu yıl düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde, gelecek nesil mobil mimarisini destekleyen vRAN kabiliyetini tanıtmıştı. vRAN, şebeke performansını artırarak ve maliyetleri düşürerek operatörlerin değişen müşteri, pazar ve çevre ihtiyaçlarını dinamik bir şekilde karşılamasına yardımcı oluyor. Alcatel-Lucent, 5G geliştikçe akademik kurumlarla ve standartlama şirketleriyle iş birliği içinde çalışarak, Ar-Ge bölümü olan Bell Labs’ın eşsiz imkanlarını ve bilgi mirasını bu alanda kullanacak. Alcatel-Lucent’ın 5G’ye bakış açısı yalnızca pazarın en inovatif oyuncusu olmak ya da en iyi teknik özellikleri sunmak yönünde değil. Alcatel-Lucent, bugünün hizmet imkanları ve iş modelleriyle karşılaştırıldığında 5G’nin sunduğu çığır açıcı yeniliklerinin endüstri tarafından anlaşılmasını istiyor. Bu yenilikler gelecekteki büyümeyi ve kablosuz endüstrisinin sürdürülebilirliğini sağlayacak. 5G ile, şu anki platformlara yenilikler ekleyecek olan Alcatel-Lucent, bu alannda lider olarak destek sunmaya devam edecek.


Alcatel-Lucent Hakkında


Alcatel-Lucent IP şebeke, ultra-genişbant erişimi ve bulut teknolojisi uzmanıdır. Küresel iletişimi insanlar, kurumlar ve devlet çerçevesinde daha inovatif, sürdürülebilir ve erişilebilir hale getiren şirketin misyonu güvenli şebekeler yaratmak ve sunduğu hizmetlerle müşterilerinin kendi değerlerini açığa çıkarmasını sağlamaktır.


Alcatel-Lucent yarattığı yeniliklerle Thomson Reuters’in “Dünya Çapındaki En İyi 100 Yenilikçi Şirket” sıralamasına girmiş ve MIT Technology Review tarafından “Dünya Çapındaki En Yenilikçi 50 Şirket”ten biri olarak kabul edilmiştir. Şirket, küresel iletişimin sürdürülebilir, uygun fiyatlı ve erişilebilir olmasını sağlayarak, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi tarafından “Teknoloji Süper sektör Lideri” seçilmiştir. Alcatel-Lucent bünyesinde faaliyet gösteren Bell Labs, dünyanın önde gelen teknoloji araştırma enstitüleri arasında sayılmaktadır.



Alcatel- Lucent Türkiye"yi 5G"ye Hazırlıyor
#eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder