27 Ağustos 2015 Perşembe

ABD"de Gazeteci Canlı Yayında Öldürüldü

CBS News televizyon kanalı, Roanoke bölgesindeki yerel kanalı WDBJ-TV’de çalışan Alison Parker ve Adam Ward’un canlı yayın sırasında silahlı bir kişinin saldırısına uğradığını ve iki gazetecinin hayatını kaybettiğini bildirdi.


Muhabir Alison Parker’ın, bir kişiyle turizm konusunda röportaj yaptığı sırada kamera kayıtta iken öldürülmesi kaydedildi.


Medya mensuplarını öldüren kişinin, meslektaşları Vester Lee Flanagan olduğu bildirildi. Saldırının meydana geldiği Franklin County’nin Polis Şefi  Bill Overton, düzenlendiği basın toplantısında, olayın ardından kaçan ve polislerle karşılaşınca kendini vuran Flanagan’ın kaldırıldığı hastanede öldüğünü açıkladı.


Virginia Valisi Terry McAuliffe, zanlının, daha önce öldürülen kişilerle aynı TV kanalında çalıştığını ifade ederek, Flanagan’ın iş yerinden memnun olmayan bir kişi olduğunu bildirdi. McAuliffe, ayrıca, konunun terör saldırısı değil, adi bir vaka olarak görüldüğünü bildirdi.


“Bryce Williams” ismini kullanan Flanagan’ın Şubat 2013’te işten çıkarıldığı ve Mayıs 2014’te kanala ayrımcılık suçlamasıyla dava açtığı öğrenildi. Ancak dava, Temmuz 2014’te düştü.


Cinayetin ardından zanlının “Bryce Williams” adıyla Twitter ve Facebook hesapları kapatıldı. Yine de Flanagan’ın kaçarken, öldürme anına dair ikinci bir videoyu sosyal medyada paylaştığı görüldü.


Kaynak:AA


 


 



ABD"de Gazeteci Canlı Yayında Öldürüldü
#eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder