25 Ağustos 2015 Salı

Mantarlı sebzeli omlet

Kahvaltılar en önemli öğünlerdir,bu öğüne sebze dahil etmek vitamin değerleri açısından vücudumuz için çok gereklidir. Omleti hazırlarken içindeki sebzeleri damak tadınıza uygun seçebilirsiniz ayrıca maydanoz dereotu gibi yeşilliklerle süsleyip servis edebilirsiniz..


MALZEMELER

2 yumurta


2 mantar


1 yeşil biber


1 kırmızı biber


1 küçük havuç rendesi


2 yemek kaşığı rende kaşar


1 yemek kaşığı sıvı yağ


Tuz


Karabiber


YAPILIŞI


Mantarlı sebzeli omletin yapımı çok basittir. Öncelikle pişmesi gereken sebzeleri ince ince doğruyoruz ve yağda kavuruyoruz.

Çünkü sebzelerin pişme süresi mantara göre daha fazladır. Ardından ince ince doğranmış mantarları da ekleyerek tavada hepsini birlikte döndürüyoruz.

tüm malzemeler piştiğinde

Geriye kalan 2 yumurta, tuz kaşar ve karabiberi ise bir kasede çırparak omletin üzerine döküyoruz.

Ancak omletin her iki tarafının da kızarmasına dikkat edelim.


Pazar kahvaltılarınızın güzel geçmesi dileğiyle, afiyet olsun…



Mantarlı sebzeli omlet
#eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder