30 Ağustos 2015 Pazar

Puttanesca soslu makarna

Birçoğumuzun fazla vakit harcamadan soslarla çeşitlendirerek pişirebildiğimiz menümüze göre hem garnitür hem de ana yemek olabilen,

pratik ve en iyi kurtarıcımız herhalde makarnadır.

şimdi ana malzemesi domates olan , çeşitli baharlar ve çeşnilerle zenginleştirdiğimiz bir İtalyan usulü soslu makarna tarifi veriyoruz.

Yemeğinizi usulüne uygun pişirmek istiyorsanız makarnanızı İtalyanların al dante dediği az pişmiş kıvamda haşlamalısınız.

Ama az pişmiş damak tadınıza hitap etmiyorsa dilediğiniz sürede haşlayabilirsiniz bu yemeğin kalitesini hamur olana kadar haşlamadığınız sürece fazla etkilemez.

Puttanesca soslu makarnamızın yanına bir de şarap seçmek isterseniz. Asidite özelliğini göz önünde bulundurarak bir seçim yapmalısnız. Asit seviyesi orta

veya yüksek olan taze beyaz şaraplar ve rose şaraplar tat uyumu açısından doğru bir seçim olabilir.Bu nedenle Narince, Emir, Semillon, Chardonnay, Sauvignon Blanc gibi şaraplar

oldukça ağır gelecektir seçim sizin afiyet olsun…


MALZEMELER


1 paket spagetti


4 su bardağı domates suyu


1 yemek kaşığı domates salçası


10 adet çeri domates


2 yemek kaşığı kapari


1 yarım demet taze fesleğen


1 yarım demet maydanoz


7 adet ançüez


1 yemek kaşığı toz şeker


1 yemek kaşığı pul biber


2 diş sarımsak


2 yemek kaşığı siyah zeytin


2 yemek kaşığı tereyağ


YAPILIŞI


Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Kiraz domatesi ortadan ikiye bölün.

Kiraz domates, domates suyu ve domates salçasını bir sos tenceresinde pişirmeye başlayın.

Üzerine toz şekeri ekleyip karıştırın. Geri kalan bütün malzemeleri ekleyip 10 dakika kadar pişirin.

Makarnayı süzdürün ve kalan suyundan bir miktar sosun içine ekleyin

. Sosun içerisine tereyağını ekleyin ve güzelce eritin. Makarnayla karıştırıp servis edin.



Puttanesca soslu makarna
#eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder