27 Ağustos 2015 Perşembe

"Evet" Diyen Tuğrul Türkeş"e Teşekkür Ediyorum

Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi’nde, AK Parti İletişim Merkezinin (AKİM) 2 Milyon Gülen Yüz Ödül Töreni’nde konuştu.


Başbakan Davutoğlu, “Cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık makamı üzerinden spekülasyon yapanlara bir kez daha sesleniyorum, siz ne yaparsanız yapın, bizim dava arkadaşlığımıza zerre miktar zarar veremezsiniz” dedi.


Davutoğlu açıklamalarına”Kendi milletvekillerine baskı yaparak onların iradelerine ipotek koymaya çalışanlar, TBMM’nin onuruyla oynamışlardır. Milletten onay alıp bu Meclis’e girmiş olan her milletvekili, siyaseten bize en karşı duruşa sahip olsa dahi onurludur, bizim saygımızı hak eder.” ifadelerini kullanarak devam etti.


MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in, bakanlık teklifine olumlu yanıt vermesini de değerlendiren Davutoğlu , “Evet’ diyen Sayın Tuğrul Türkeş’e huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bütün bu baskılara karşı, Anayasa’nın gereğini, siyasi ahlakın ve böyle bir kritik dönemde devlet adamı ahlakının gereğini gösterdiği için Sayın Türkeş’e bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi ve “Sayın Bahçeli, dün yaptığı açıklamada, bu tavrı tarihin yazacağını söylüyor. Tarih, sorumluluktan kaçanları da yazacak. Tarih, millet beka mücadelesi verirken ‘Hayır, hayır, hayır’ diyenleri de yazacak” diye konuştu.


Açıklamalarının devamında “Küresel ekonomik kriz var. Ülkenin 13 yılda elde ettiği kazanımlarla ilgili ciddi riskler var ve ülkenin istikrarı itibarıyla da önemli yüzleşmelerle karşı karşıyayız. Böyle bir dönemde eğer bir kişi kendisine yapılan bakanlık teklifini reddediyorsa, bu ağır sorumluluktan kaçıyor demektir. Ama eğer bir kişi Sayın Türkeş gibi bu teklifi kabul ediyorsa, bir menfaat peşinde değil, ülkenin geleceği peşinde olduğunu ortaya koymuş demektir.” ifadelerini kullandı.


 


 



"Evet" Diyen Tuğrul Türkeş"e Teşekkür Ediyorum
#eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder