23 Ağustos 2015 Pazar

Evde patates cipsi

Marketlerden satın aldığımız her ne kadar trans yağ içermez ibaresini kullansalar da

içten içe buna inanmadığımız ve yine de gerek meze olarak gerek film izlerken afiyetle yediğimiz patates cipsini

evlerinizde oldukça lezzetli ve orjinal bir biçimde yapabilirsiniz.

Bunun için gerekli malzemeler evlerimizde her zaman bulunan patates, çeşitli baharlar ve peynir ve az miktarda yağ

bu şekilde evinizde kendiniz hazırladığınızda çok daha gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz bir atıştırmalığa sahip oluyorsunuz.

Afiyet olsun.


MALZEMELER


  • 2 adet büyük boy patates

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 tutam tuz

  • 2 tutam karabiber

  • 2 tutam sarımsak tozu

  • 4 dal taze kekik

  • 1 avuç eski kaşar – rende

 


YAPILIŞI


Patatesleri cips gibi olacak incelikte yuvarlak halkalar şeklinde dilimleyin.

Tereyağı eritip bir kaba alın.

Aynı kabın içerisine zeytinyağı, tuz, karabiber, sarımsak tozu ve taze kekik yapraklarını ilave edip iyice karıştırın.

Patatesleri hazırladığınız aromatik yağın içerisine alıp iyice harmanlayın

ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kızartın ve fırından çıkartın.

Rendelediğiniz eski kaşarı üzerilerine serpip 10-15 dakika daha peynirler iyice kızarana dek pişirin ve sıcak servis edin.



Evde patates cipsi
#eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder