29 Ağustos 2015 Cumartesi

Polonya"da Altın Dolu NAZİ Treni Bulundu

Bu ayın başlarında bir Polonyalı ve bir Alman vatandaşı avukatları aracılığıyla Walbrzych makamlarına başvurarak treninin yerini yeri hakkında bilgi vermek istediklerini söylemişlerdi ve iddaları yetkili makamlar tarafından incelenip onaylandı.


Kültür Bakan Yardımcısı Piotr Zuchowski, yer altını görüntüleyebilen radar cihazlarlarından elde ettikleri veriler sonrasında trenin güneybatıdaki Walbrzych kentinde gömülü olduğundan emin olduğunu söyledi.


Zuchowski, bu “olağanüstü keşfin” yağmalanan sanat eserleri ve Nazi arşivlerine ışık tutmasını umduğunu söyledi.


nazi altınları


Yetkililer Bubi uzakları konusunda uyardı


Kültür Bakan Yardımcısı, bubi tuzağı olabileceği endişesiyle hazine avcılarını trene yaklaşmamaları konusunda uyardı.


Zuchowski, trenin yeriyle ilgili bilgiyi ölüm döşeğindeki bir kişinin verdiğini tahmin ettiklerini söyledi. Bu kişinin efsane trenin gizlenmesinde rolü olduğu düşünülüyor. Söz konusu kişiler, trende bulunanların yüzde 10’unu istediklerini belirtmişlerdi.


BBC Varşova muhabiri Adam Easton, trenin varlığını doğrulayan hiçbir belge olmadığını ancak Almanya’nın 1943-1945 yılları arasında Walbrzych yakınlarında savaş esirlerine dokuz kilometrelik tünel kazdırdığının bilindiğini aktarıyor.


300 ton altın taşıdığı idda ediliyor


Trenin, 1945’te Sovyet güçleri yaklaşırken, bugünkü Wroclaw kenti yakınlarında kaybolduğuna inanılıyor. Yerel haber sitelerine göre 150 metre uzunluğundaki tren 300 ton altın taşıyor.



Polonya"da Altın Dolu NAZİ Treni Bulundu
#eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder