30 Ağustos 2015 Pazar

30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun

Atatürk’ün komutanlığında, düşmanların denize dökülüp Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasına neden olan Kurtuluş Savaşı Zaferi’ni bugün tüm ülkede törenler ile kutluyoruz.


Anıtkabir’de başlayan kutlamalara devlet erkanı ve yeni seçilen seçim hükümeti bakanları katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi parti liderleri Zafer Bayramı nedeniyle birer mesaj yayınladılar.


Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan


RecepTayyipErdogan“Bugün, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Başkomutanlığındaki ordularımızla kazandığımız, Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferinin 93’üncü yıldönümüdür. 81 ilimizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını gönülden kutluyorum. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda son devletimiz olan Cumhuriyetimizin de müjdecisidir.


1071’deki Malazgirt zaferi, 1075’te Selçuklu Devleti’nin kuruluşu, Anadolu topraklarının kendimize vatan kılınmasını da beraberinde getirmiştir. Osmanlı Devleti döneminde bir yandan Avrupa’nın, diğer yandan Afrika’nın içlerine kadar ilerlemiş olsak da, vatanımız olarak kalbimizin attığı yer daima Anadolu ve Rumeli toprakları olmuştur. Kurtuluş Savaşı’yla bu toprakların önemli bir bölümünü, yeni devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları içinde tutmayı başarabildik. Büyük Taarruzla, Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştıran yolu açmış ve ardından Cumhuriyetimizi kurmuş olmakla birlikte, istiklal ve istikbal mücadelemiz bitmemiştir. Cumhuriyet tarihi boyunca devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm çabalara rağmen, milletimiz daima ülkesine sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır. Bugün de, ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıyayız. Güney sınırlarımızda yaşanan çatışmaların ortaya çıkardığı istikrarsızlık ortamı ülkemiz için ciddi güvenlik sorunlarına yol açmaktadır.


Bu ortamdan güç alarak yeniden eyleme başlayan bölücü terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerimizin acısı yüreğimizi dağlamaktadır. Terör örgütleriyle birlikte hareket eden paralel devlet yapılanmaları, ülkemizin ve milletimizin geleceğini tehdit etmektedir. Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan aziz milletimiz, elbette bölücü terör örgütünün de, onun maşası haline dönüşen paralel devlet yapılanmalarının da üstesinden gelecektir.


Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır. “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ilkesi etrafında bütünleşen milletimiz, inşallah, bugün yaşadığımız tehditleri de bertaraf edecektir. “bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır / Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” dizesinde ifade edildiği gibi, bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her şehidimiz, bu toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühürdür. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, rahmetle yƒd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. ”


Başbakan Ahmet Davutoğlu


davutoğlu“İstiklal mücadelemizin önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği medeniyet iddiamızı gerçekleştirmek için azim ve kararlılıkla mücadeleye devam ediyoruz. Türkiye’yi evrensel demokrasi ilkeleriyle uyumlu, vatandaşlarının yüksek hayat standartlarına sahip olduğu, bütün ayırımcı uygulamalardan tamamen arınmış, tüm vatandaşlarının özgürce, emniyet, huzur ve güven içinde yaşadığı güçlü bir dünya ülkesi haline getirme kararlılığımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin birlik bütünlüğüne zarar vermeyi hedef alan bütün şer odaklarıyla mücadele etmeyi istiklal ve istikbal davamızın şartı olarak görüyoruz. Türkiye’yi bir yönetim ve güvenlik zafiyetiyle karşı karşıya getirmeyecek şekilde ülkemizin her köşesinde refah ve huzur ikliminin hakim olması için mücadele ediyoruz. Terör örgütlerine ve cinayet şebekelerine karşı yürüttüğümüz mücadele, vatandaşlarımızın hayat hakkına, demokrasimize ve ülkemizin bekasına yönelik tehditlere karşı istiklal ruhumuzun tezahürüdür. Herkes emin olsun ki, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast etmek isteyen güçler daima devletimizi bütün azamet ve kudretiyle karşılarında bulacaktır.


Türkiye’yi kirli hesaplarla, şiddetle, terörle, tedhişle zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşamayacak, millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır. Her kayıt ve şartta bütün sorunlarımızın demokrasi ve hukuk zemininde çözülmesi için samimiyetle ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Milletimizden aldığımız güçle Türkiye’yi 21. asrın güçlü, ileri devletlerinden biri haline getirmek için büyük emekler sarf ediyoruz. Bütün vatandaşlarını hukuk ve adaletle kucaklayan büyük Türkiye hedefimize doğru milletçe yürüyoruz. Cumhuriyetimizi demokrasiyle güçlendirerek milletimizin mutluluğunu artırmaya ve yaşadığımız arızi sorunları aşmaya bütün gücümüzle gayret gösterdiğimizden herkes emin olmalıdır. Bu inançla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin yiğit kahramanları ile bütün şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum.”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu


kilicdarogluKılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93’üncü yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, 26 Ağustos günü başlayıp Başkomutan Mustafa Kemal’in idaresindeki ordunun 30 Ağustos günü zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz Meydan Muharebesi’nin Cumhuriyet’in kuruluşunun en önemli aşaması olduğunu belirterek


“Eşit yurttaşlık ilkesi çerçevesinde oluşturduğumuz Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyen şer güçler bulunmaktadır. Ancak bunlara karşı 93 yıl önce nasıl mücadele ettiysek bugün de aynı azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz, edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Şehitlerimizin kanıyla yazdığımız, bu büyük zaferi kutluyor, zaferin ve yurdumuzun ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum.”


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli


bahçeliMustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında taarruza geçen Türk ordusunun 30 Ağustos 1922’de zalimlerin koalisyonuna ve işgalcilerin küstahlıklarına karşı namus ve şeref müdafaasını hiç çekinmeden, hiç korkmadan yaptığını aktaran Bahçeli, sonuçta kazananın millet olduğunu vurgulayarak


“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş şifreleri, kurucu felsefenin dayandığı temel moral ve motivasyon kaynakları, 30 Ağustos Zaferi’nin ruhunda gerçek anlam ve muhtevasını bulmuştur. İstiklalimize kara çalmaya, itibarımıza leke sürmeye cüret eden iç ve dış karanlık odaklar 30 Ağustos’la beraber kovulmuş, hak ettikleri malum akıbetle tanışmışlardır. Türk milletinin kutlu varlığına pranga vurmak için birbiriyle yarışan husumet ittifakı layık olduğu acı dersini meydanlarda almıştır. Bilmek lazımdır ki şehitlerimiz bu aziz vatanın manevi zırhı, gazilerimiz geçilmez kaleleri mertebesine kademe kademe yükselmişler ve bizlere üzerinde tahribat yapılmasına izin vermeyeceğimiz bir miras bırakmışlardır. Zaferlerimizi gölgeleyip egemenlik haklarımızı savsaklamaya kalkışanlara 30 Ağustos şuuruyla, çelik gibi bir iradeyle ve misliyle mukabele edeceğimizi hiç kimse hatırdan çıkarmamalıdır.” ifadelerini kullandı.



30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun
#eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder