23 Aralık 2015 Çarşamba

Zorlu Enerji İsrail’e Yatırıma Devam Ediyor

Zorlu Enerji Grubundan konuya ilişkin yapılan açıklamada “grubu’nun İsrailli ortakları ile geçtiğimiz yıl devreye aldığı Dorad Doğal Gaz Çevrim Santrali’nden sonra Ashdod Kojenerasyon Doğal Gaz Santrali de enerji üretimine başladı. Zorlu Enerji Grubu’nun yüzde 42,15 oranında ortak olduğu Ezotech Electric Limited Şirketi tarafından inşa edilen Ashdod Doğal Gaz Kojenerasyon Santrali, 55 MW elektrik ve 40 ton/saat buhar üretim kapasitesine sahip. İsrail’in Ashdod şehrinin kuzey bölgesinde bulunan santral, yaklaşık 110 milyon dolarlık bir yatırımla devreye alındı.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, “İsrail’deki özel sektör yatırımıyla kurulan en büyük santral olma özelliği taşıyan Dorad Doğal Gaz Çevrim Santrali’nden sonra devreye aldığımız ikinci santralimiz Ashdod, İsrail’deki 10 yıla yaklaşan enerji sektörü tecrübemizin önemli bir göstergesi. 120 MW’lık kurulu güce sahip Ramat Negev Santralimizin de devreye girmesiyle İsrail’deki yatırımlarımızın tümü tamamlandığında ülke, 25 yıl boyunca enerjisinin yüzde 7’sini bizden alacak. Bu deneyim ve başarının, bölgede önemli bir enerji gücü olma yolunda ülkemiz için değerli olduğunu düşünüyoruz” açıklamasında bulundu” ifadelerine yer verildi.


Zorlu Enerji Grubu’nun İsrail’de enerji sektöründe faaliyet gösteren önemli bir özel sektör oyuncusu olduğunu hatırlatan Sinan Ak, “İsrail’deki diğer projemiz Ramat Negev için çalışmalarımız devam ediyor. Kısa süre içinde devreye alınacak Ramat Negev Doğal Gaz Santralimiz 120 MW kurulu güce ve 70 ton/saat buhar kapasitesine sahip olacak. İsrail’deki tüm bu yatırımlarımızın bölgesel güç olma hedefimizin yanında, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi anlamında da önemli olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.



Zorlu Enerji İsrail’e Yatırıma Devam Ediyor #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder