28 Aralık 2015 Pazartesi

Davutoğlu, “Doğru Olan Başkanlık Sistemidir”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sırbistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye giderken herhangi bir ön yargılarının olmadığını belirtti.


Davutoğlu açıklamalarına, “Bizim için bu anayasanın şekli, formu itibarıyla söylüyorum, kurumsal formu itibarıyla doğru olan başkanlık sistemidir. Ve bunu biz daha önce de dile getirdik. Bunu da tartışırken kimsenin, konjonktürel bakmasını tavsiye etmem. Yani bu dönemdeki siyasiler liderler, hepimiz geçiciyiz. Öyle bir anayasa yapalım ki öyle bir hükümet yöntemi, modeli ortaya koyalım ki 50 sene sonra bizim torunlarımız onu idare ederken de rahat etsinler” diyerek devam etti.


“Türkiye’nin bütünlüğünü kimseyle tartışmam”


Başbakan Davutoğlu, HDP’ye yönelik, “Birkaç gün sonra kendilerini ziyaret edecek bir misafire saygısızlık, diğer siyasi şeyleri bir kenara dahi koysak, saygısızlık ifade eden, tahrif ifade eden açıklamalardan sonra onları muhatap almam, şahsi olarak da bulunduğum makam olarak da doğru değildir” ifadelerini kullandı.


Kaynak: AA



Davutoğlu, “Doğru Olan Başkanlık Sistemidir” #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder