23 Aralık 2015 Çarşamba

Rus Sberbank CEO"su; “Köprüleri Korumak Lazım”

Rus Sberbank CEO’su  Gref Kommersant gazetesine yaptığı açıklamalarda, jeopolitik kriz nedeniyle kötüleşen Türk-Rus ilişkileri ilgili olarak açıklamalarda bulundu.


Gazetecinin, “Politikada yaşananlar bankanıza ait Türk Denizbank’ını etkiliyor mu?” sorusunu Gref, “Türkiye’deki ticari faaliyetimize yönelik herhangi bir ciddi etkiyi görmüyoruz. Başbakanlığımızla sürekli temas halindeyiz, tüm müşterilerimizle çalışma yapıyoruz. Amaç, bu bahsettiğimiz etkinin kritik düzeyini belirlemek ve Rusya’da uygulanan kısıtlamalar bağlamında durumu göz önünde bulundurmak” ifadelerini kullanarak yanıt verdi.


Türk-Rus ilişkilerinin korunmasına vurgu yapan CEO, “Herkes şunu anlıyor ki Köprüleri korumak lazım. Biz, ülke ekonomilerimiz arasındaki kurulan köprülerden biriyiz. Ne Türkiye ve Rusya tarafı henüz bu köprüleri yıkmaktan yana değil.” dedi.


4 Aralık’ta Sberbank CEO’su Gref, kötüleşen Türk-Rus ilişkilerinin 2016 yılında düzeleceğini ifade etmişti. Gref, “Ben 2016 yılı için iyimser tahminde bulunuyorum. İnanıyorum ki olumsuz gelişmelerin en üst boyutu bu yılda kalacak. Gelecek yıl gerginlik azalacak” ifadelerini kulanmıştı.


Rus Sberbank
Rus Sberbank

Kaynak: Cihan



Rus Sberbank CEO"su; “Köprüleri Korumak Lazım” #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder