24 Aralık 2015 Perşembe

Rusya MB, Türkiye Yaptırımlarının Enflasyona Etkisini Açıkladı

Rusya Federasyonu Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rus uçağının Tür jetleri tarafından etkisiz hale getirilmesinin ardından Türkiye’ye uygulanan ekonomik yaptırımların son haftalarda yaşanan enflasyon artışında etkisi olduğunu, fakat Merkez Bankası olarak bu durumun enflasyona etkisi konusundaki ilk tahmin değerlendirmelerini değiştirmeyeceklerini açıkladı.


Rusya’da Enflasyon Bir Haftada İkiye Katladı


Türkiye yaptırımlarına kadar Rusya’da yüzde 0,1 olan haftalık enflasyon, yaptırımların yürürlüğe girmesinin ardından iki katına çıkarak yüzde 0,2’ye çıkmıştı. Rusya Merkez Bankası, Türkiye’ye uygulanan gıda ambargosunun enflasyon rakamlarına katkısının 0,2 – 0,4 yüzdelik puan olacağını açıklamıştı. Nabiullina, Merkez Bankası olarak bu tahmin rakamlarının üzerine çıkması konusunda ise bir endişelerinin olmadığını ifade etti.


Nabiullina açıklamasında, “Tüketici fiyat artışında Türkiye gıda ambargosunun biraz etkisi olduğu doğrudur, fakat bundan önce de tüketici fiyatları artıyordu. Tahmin rakamlarımız değişmeyecektir çünkü biz bu kararı belli bir süre içerisinde aldık, bu da ithalatçıların işlerini yeniden düzenlemesine olanak sağlıyor.” şeklinde konuştu.


Kaynak: Cihan



Rusya MB, Türkiye Yaptırımlarının Enflasyona Etkisini Açıkladı #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder