23 Aralık 2015 Çarşamba

Erdoğan: Rusya Karakutuyu Deşifre Edemedi Ama...

Erdoğan, CHP Milletvekili Eren Erdem’i ağır sözlerle eleştirerek, “Kendi ülkesinin teröristlere sarin gazı sattığı iddiasını bulduğu her mecrada dile getirerek ihanetini katmerleyen bir karanlık adam. Gırtlağına kadar böyle bir ihanet çukuruna gömülmüş bu karanlık adamı milletvekili yapan, şimdi de arkasında duran bir genel başkan bana göre aynı yolun yolcusudur” ifadelerini kullandı.


Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da sert sözlerle eleştirerek, “Bu zatın eskiden beri şahsıma yönelik terbiyesizliklerini de kendi karakterine verdiğim için çok önemli görmüyorum.” dedi.


“Rusya Karakutuyu Deşifre Edemedi; Ama Ülkemizde Pek Çok Şeyi Deşifre Etti”


Rusya uçağının etkisiz hale getirilmesi ile ortaya çıkan jeopolitik krize değinen Erdoğan, “Uçağın karakutusu üzerinden bir propaganda yürütülüyor. Karakutudaki bilgilerin kendi iddialarını ispat edeceğini öne süren Rus yetkililer, bu işi bir şova dönüştürmüşlerdi. Sonra karakutu açıldı ve tahribattan dolayı içindeki bilgilerin okunamadığı ifade edildi. Tabi bizim kendi elimizdeki bilgiler açık ve sağlam olduğu için konuyla ilgili en küçük bir tereddüdümüz yoktu. Türkiye’nin haklılığı tüm dünya tarafından kabul edilmişken, bu tür zorlama propaganda şovları, bunlardan medet umanları daha da mahcup etmenin ötesinde anlam taşımıyor. Rusya belki karakutusunun içindekileri deşifre edemedi ama bu olay ülkemizde pek çok şeyi deşifre etti.” ifadelerini kullandı.


Erdoğan sözlerine “Yüzyıl önce Balkan Harbi sırasında ‘Edirne’ye Enver gireceğine Bulgar girsin’ diyen zihniyetin bugünkü temsilcileri ne diyor biliyor musunuz? ‘Erdoğan haklı çıkacağına Putin haklı çıksın’ mantığıyla ortaya döküldüler. Biz eskiden Sovyetler Birliği yanlısı olanların sırf ideolojik tutumları sebebiyle böyle davrandıklarını sanıyorduk. Bugün eski tüfek Sosyalistlerin, güya bir takım liberallerin, bir takım ulusalcı ve hatta güya milliyetçi bir takım iisimlerin Rusya safında yer aldığını görünce asıl gerçeğin farkına vardık. Meğer bunlar şucu veya bucu değil sadece ve sadece bu ülkenin bu milletin düşmanıymışlar. Diğer tüm sıfatları bu düşmanlığı sürdürebilmek için birer kılıf, birer araç olarak kullanıyorlarmış” ifadelerini kullanarak devam etti.


Erdoğan ayrıca, “Cumhuriyet tarihinin belki de en kritik sınamalarından birinden geçerken, kendi içlerinde bulundukları geminin dibini delmeye çalışanlara elbette tavır koyacağız” dedi.


Kaynak: Cihan



Erdoğan: Rusya Karakutuyu Deşifre Edemedi Ama... #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder