23 Aralık 2015 Çarşamba

Sabiha Gökçen Havalimanı"nda Patlama Meydana Geldi

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda sebebi henüz belirlenemeyen patlama meydana geldi.


İddialara göre, Sabiha Gökçen Havalimanı apron kısmında saat 02.00 sıralarında bir uçağın ön tarafında 2 kişinin temizlik yaptığı sırada sebebi bilinmeyen patlama oldu. Patlamanın ardından havalimanına çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polis ekipleri havalimanı çevresinde teyakkuza geçti. Havalimanına çıkan bütün yollarda uygulama yapıldı. Çevre ilçelerden de bölgeye polis takviyesi yapıldı. Havalimanına dışarıdan bir saldırı gerçekleştirilmiş olma ihtimaline karşı polis, havalimanı çevresinde şüpheli bütün araç ve şahısları inceledi. Polis helikopteri de uzun süre bölge üzerinde uçtu.


Yaralılardan Birinin Durumu Ağır


Patlamada, havalimanı temizlik personellerinden Canan Çelik Burgucu (33) elinden, Zehra Yamaç da (30) başından yaralandı. Yaralılar ambulansla Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan Zehra Yamaç’ın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olay yeri inceleme ekipleri de havalimanı apron kısmında inceleme yaptı. Patlamanın sebebinin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.


Olay sırasında havalimanında bulunduğunu belirten Devrim Saygılı adlı yolcu, yemek yediği sırada 3 adet patlama sesi duyduğunu söyledi. Saygılı, olayla ilgili detaylı bilgisinin bulunmadığını aktardı. Bu arada, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uçuşlarla ilgili herhangi bir aksama olmadığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Pegasus Açıklama Yaptı


Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki patlamaya ilişkin olarak Pegasus’tan yapılan açıklamada, “23 Aralık 2015 Çarşamba günü sabah 02:05’te, İstanbul Sabiha Gökçen havalimanında, uçak park sahasında henüz sebebi belirlenememiş bir patlama gerçekleşmiştir. Patlama sırasında, patlamanın gerçekleştiği alana yakın bir Pegasus uçağında bulunan 2 temizlik görevlisi arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir. Olay sırasında körükte ya da uçağımızda yolcu bulunmamaktaydı. Havalimanı normal operasyonuna devam etmektedir” denildi.


Sabiha Gökçen Havalimanı
Sabiha Gökçen Havalimanı

 



Sabiha Gökçen Havalimanı"nda Patlama Meydana Geldi #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder