28 Aralık 2015 Pazartesi

Çarşamba Kar Geliyor

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, 30 Aralık Çarşamba günü başlayacağı tahmin edilen yoğun kar yağışının, hafta sonuna kadar İstanbul’da ve yurdun kuzey kesimlerinde etkisini göstereceğini söyledi.


Prof. Dr. Orhan Şen, ani sıcaklık düşüşlerinin yaşandığı bölgelerde kar yağışının kuvvetleneceğine dikkati çekerek, “Meteorolojik verilere göre kar yağışının Türkiye’nin kuzeyinde İstanbul başta olmak üzere Adapazarı, Giresun, Kastamonu, Kırklareli, Ordu, Samsun, Sinop, Trabzon, Rize ve Zonguldak’ta yoğun olarak etkili olmasını bekliyoruz” dedi. Özellikle İstanbul’da yağan ilk karın yaşamı olumsuz etkilediğini anımsatan Şen, “İstanbul’da yere düşen ilk kar her zaman afete dönüşmüştür. Umarım, yerel yönetimler ve vatandaşlar günler öncesinden uyarıları yapılan kar yağışına karşı tedbirlerini alarak, olumsuz manzaraların yaşanma riskini ortadan kaldırır” diye konuştu.


Şen ayrıca vatandaşların dikkat etmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Özel araçlarıyla trafiğe çıkan vatandaşlar, bu kararlarını önümüzdeki çarşamba günü için bir kez daha gözden geçirmeli. Aksi takdirde akşamki dönüş yolculukları kabusa dönüşebilir. Ani sıcaklık düşüşü, kar yağışını kuvvetlendirecek ve yağışlar daha çok ülkenin kuzeyinde görülecek. Nitekim, bu zamana kadar İstanbul’da etkili olan ilk kar yağışı her zaman karmaşayı da beraberinde getirdi. Bu defa daha duyarlı olup, yağışın beklendiği gün toplu taşıma araçlarını kullanmayı tercih edelim. Araçlarında kar lastiği bulunmayan sürücüler, araçlarını salı günü akşam saatlerinde müsait bir yere park etsinler. Mümkünse hafta sonuna kadar da kullanmasınlar” dedi.


Kar
Kar

Kaynak: NTV



Çarşamba Kar Geliyor #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder