25 Aralık 2015 Cuma

Siber Ataklar Türk Finans Şirketleri Hedef Alıyor

Türkiye’ye internet üzerinden gelen siber saldırı adedi son dönemde artan bir hızla devam ediyor. Şirketleri zor durumda bırakan saldırılar, dün itibari ile finans kurumlarını hedef almaya başladı.


Dün sabah saatlerinde yoğunlaşan saldırılar finans kurumlarının web sitelerini kullanılamaz hale geldi. Hala bazı finans kurumlarının internet sitelerine yönelik yapılan siber saldırılar devam ederken, güvenlik önlemleri alınarak güvenlik seviyesi en üste çıkarılıyor.


Yoğunlaşan siber saldırılar nedeni ile internet üzerinden ticaret yapan şirketlerin satışlarını büyük ölçüde etkiliyor.


Siber ataklar finans kurumları dışında, eczaneler ve hastanelerin çevrimiçi hatlarında yoğunlaşarak, hastaların hizmet aldıkları sağlık noktalarında sorunlar yaşanıyor.


İnternet güvenlik uzmanları, Rusya ile yaşanan jeopolitik kriz sonrası siber atakların yoğunluğuna dikkat çekerek bu konuda pek çok tescilli hacker’a sahip olan bölgenin bu duruma neden olmuş olabileceği konusunda birleşiyor.


Siber Atak Nedir?


Bilgisayar ve internet alanında hacker diye adlandırılan hack veya hacker gruplarının banka, polis, Jandarma, devlet, şahıs, firma vb. sitelere veya bilgisayarlara zarar vermek amacı ile yaptıkları saldırıya Siber Saldırı denir.


Bu saldırılar sonucunda bilgisayara ya da sitelere solucanlar (trojen) sokarak ya da açıklar aranıp bulunarak bilgiler ele geçirilebilir veya var olan bilgiler yok edilebilir. Bazen ülkeler/şahıslar birbirleri ile Siber Savaş içine girebilir. Siber saldırılar güce göre değişen sadece bilgi silmek ya da bilgi ele geçirmekle kalmayıp bazen can alan/yakan siber saldırılar da yapılabilir. Ülkeler/şahıslar arası açılan bir siber savaşta örneğin bir arabayı yoldan çıkarma, telefon patlatma gibi büyük hasarlarda ortaya çıkabilir.


 



Siber Ataklar Türk Finans Şirketleri Hedef Alıyor #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder