22 Aralık 2015 Salı

Erdemir Pandır, Çelik Ürünlerine Koruma Beklentimiz Var

Erdemir Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, ithalat rejimi kararnamesinden umutlu olduklarına vurgu yaparak, “Sektörün ithalat rejimi kararnamesiyle çelik ürünlerine koruma beklentisi var. Bizim hitap ettiğimiz sektörlerde herhangi bir daralma yok” ifadelerini kullandı.


Erdemir Yeni Galveniz Tesisini 2018 de Açacak


Yeni yatırımlar ile ilgili de bilgi veren Pandır, “Yeni galvaniz tesisinin 2018 yılı başında devreye girmesine çalışıyoruz” dedi.


Erdemir
Erdemir

Pandır ayrıca Dünya Gazetesine verdiği röportajda, “Ülkemizin sanayisini korumamız lazım. Çelik üretimi olup da sektörünü korumayan ülke yok. Sadece haddehanesi olan bile sanayisini koruyor. Bu mekanizmayı gelişmiş ülkeler, özellikle ABD çok iyi kullanıyor ve üst üste anti damping soruşturmaları açarak ithalatı yavaşlatıyorlar” ifadelerine yervirmiş ve açıklamalarının devamında ise artan ithalat, düşen fiyat baskısını yaşayan çelik sektörünün geldiği noktayı ‘sağlıksız’ olarak nitelendirerek, Eğer Türkiye katma değerli ürüne geçmek istiyorsa üretim cephesinde tam tersi bir hareket başlamış. Bunun temelinde de rekabet gücünün eksikliği var. Tüketim tarafında ise talebi ithalat karşılıyor. Üzerine de fiyatlar sürekli düşüyor” diyerek haksız/dumpingli ithalata karşı koruma kalkanlarının kaldırılmasını istedi.



Erdemir Pandır, Çelik Ürünlerine Koruma Beklentimiz Var #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder