23 Aralık 2015 Çarşamba

Ermenistan Sözcüsü Ateşkes Bitti

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan, son günlerde artan sınır çatışmalarının ardından yaptığı açıklamada Azerbaycan’ın ağır silahlar kullandığını belirterek, “savaş” kelimesini kullanmak zorunda olduğunu ifade etti.


Hovhannisyan, “Bugün bir savaşın içindeyiz. Savaş kelimesini kullanmak zorundayız çünkü ortada ateşkes kalmadı dedi ve ekledi ”Azerbaycan tank, havan topu, uçaksavar gibi var olan tüm silahları kullanıyor” dedi.


Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev ise “Ateşkes, Ermeni güçlerinin Azerbaycan’daki yasadışı varlığı nedeniyle bozulmuştur. Ermenistan ele geçirdiği topraklardan çekilmek zorundadır. Ancak bu sayede bölgede sürdürülebilir barıştan söz edilebilir” dedi.


İki ülke arasında 1992-1993 yılları arasında Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle çıkan savaş, 1994 yılında Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te imzalanan ateşkes protokolüyle sona ermişti. Rusya garantörlüğünde yapılan Bişkek Protokolünün ardından savaş durmasına rağmen iki ülke askerleri arasında sınır boyunda zaman zaman silahlı çatışmalar yaşanıyor ve bu çatışmalarda her iki tarafın da kaybı oluyordu. Son günlerde ise bu çatışmaların dozu artmıştı. Bazı kaynaklar son bir hafta içinde 18 Ermeni askerinin Azerbaycan tarafından açılan ateşle hayatını kaybettiğini belirtiyor.


Dağlık Karabağ Bölgesi
Dağlık Karabağ Bölgesi

Kaynak: Habertürk



Ermenistan Sözcüsü Ateşkes Bitti #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder