24 Aralık 2015 Perşembe

Akfen Holding YKB Akın, “Yabancı İlgisi 2009’da Kesildi”

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Bloomberght’ye değerlendirmelerde bulundu. Akın borçlanma ve faizin artacağı yönündeki beklentinin yatırımcının iştahını artırdığını belirtti.


Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın, yabancı yatırımcının ilgisinin 2009’dan sonra tamamen kesildiğini belirtti.


Akın, “Ev fiyatları her yıl artacaksa, bu yıl almak istersiniz” diyen Akın, “Türkiye’yi iyi tanıyanlar yatırım yapmaktan imtina etmiyorlar” dedi.


Akın, Akfen Holding hisselerinin performansı ve geri alım programına ilişkin soruya cevaben, “Son dört senedir SPK düzenlemeleri çerçevesinde hisse geri alım programı uyguladık. Çünkü hisselerimizin fiyatının beklendiği gibi seyretmediğini gördük. Halbuki biz yeni yatırımlar yapıyorduk ve yeni varlıklar almıştık. Baktık ki yatırımcı fiyatı biraz daha aşağı düşürdü; bunu böyle görünce şirketimizi en iyi tanıyan biz olduğumuz için bu şirketin değeri bu değildir dedik ve geri alıma başladık” dedi.


Holding, 23 Aralık’ta KAP ‘a yaptığı açıklamada, birlikte hareket eden ortakların payının %97,11’e ulaşarak hakim ortak konumuna gelmesiyle, “ortaklıktan çıkarma” hakkının kullanılacağını duyurmuştu.


Kaynak: Bloomberght



Akfen Holding YKB Akın, “Yabancı İlgisi 2009’da Kesildi” #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder