30 Temmuz 2015 Perşembe

Günün Stratejisi

Türkiye


Çözüm sürecinin çıkmaza girmesinin ardından siyasi aktörlerden gelen açıklamaların sertleşmesi siyasi gündeme damgasını vuruyor.


Başbakan Yardımcısı Yalçımn Akdoğan, ”HDP, Çözüm Sürecinin düşmanları olan ve kendi varlığına da karşı olan statüko cephesine kendisini de kullandırtmış oldu” diyerek HDP’yi sert bir dil ile ”Nasıl geldilerse öyle giderler” ifadelerini kullandı.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm sürecinin Türkiye’nin son şansı olduğunu belirterek ayağı yere basan, örgüte silah bıraktıracak tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.


Başbakan Davutoğlu, koalisyon görüşmelerini yürüten heyet ile bir araya geldi. Heyetten bilgi alan Başbakan’ın bundan sonraki aşama ile ilgili olarak heyete talimatlar verdiği bildiriliyor.


Dünya


FOMC toplantısı sonrası faizlerin oy birliği ile 0-0,25% düzeyinde tutulmasının kararlaştırıldığı ve son 5 toplantıdır kararların oy birliği ile alındığı açıklandı. FED FOMC tarafından faiz artırımı için enflasyonda daha fazla, işgücü piyasasında ise biraz daha fazla iyileşme isteniyor.


Brezilya faiz arttırdı


Yunanistan Başbakanı Tsipras, Yunan halkına hiçbir zaman rahatlık vaad etmediğini, Kasım’da Yunanistan’a borç indirimi olacağını ancak AB içindeki muhafazakarların Grexit’i hala masada tuttuklarını söyledi.


Açıklanması beklenen ekonomik veriler beklentileri


[table id=91 /]


BİST100


Borsa İstanbul 100 endeksi en yüksek 78.635 puanı görmesinin ardından gelen satışlar ile günü 78.079 puandan kapattı.


Güne satıcılı başlamasını beklediğimiz Borsa İstanbul 100 endeksi dün yayınladığımız Günün Stratejisi raporuna paralel olarak bugünde endeksin 77.250 puan ile 79.250 puan arasında hafta sonuna kadar yön belirlemeye çalışacak.


endeks300715


 


 


Dolar/TL


2,75 Tl’nin üzerinede devam eden ABD doları yukarı hareketini teyit ederken, FOMC’den gelen faiz artışı açıklamalarının ardından uluslararası piyasalarda 2,77 TL’nin üzerinde işlem görüyor.


usdtry300715



Günün Stratejisi
#eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder