27 Temmuz 2015 Pazartesi

""FED"in Faiz Artırması Türkiye"yi Olumsuz Etkiler""

Maliye bakanı NTV televizyonuna verdiği röportajda koalisyon çalışmaları, FED ve emtia fiyatlarına vurgu yaptı.


Hükümet kurma çalışmaları ile ilgili Şimşek,’’ büyümede zayıflama devam etti. Muhtemelen son gelişmeler de olumsuz yansıyacaktır. Seçime rağmen bütçe yılın ilk yarısında fazla verdi. Güçlü bir hükümetin kurulmasını arzu ediyoruz. CHP ile koalisyon görüşmelerinde bu hafta ana başlıklara geçilecek. Görüşmelerde ekonomi başlığı en son müzakere edilecek. Belirsizlik devam ederse büyümede riskler daha da artar.’’ dedi.


Küresel piyasaların ülke ekonomisine yansımaları ilgili olarak Şimşek, ‘’ABD merkez bankası bu yıl faiz artıracak gibi görünüyor. FED’in faiz artırması Türkiye’yi olumsuz etkiler. Gelişmekte olan ülkeler için önümüzdeki dönemde en kötü senaryo ile karşı karşıyayız. Türkiye bir negatif bir nötr, gelişmekte olan ülkeler ise iki negatif durum ile karşı karşıya. Türkiye 3-4 aylık herhangi bir küresel şoku rahat atlatır. Emtia fiyatlarının düşmesi Türkiye için olumlu.


Mali düzenlemeler ile ilgili biliveren Bakan,’’ ÖTV mevzuatını sadeleştirdik, tek başlıkta topladık. Kamu ihale mevzuatını topyekün gözden geçiriyoruz. Bütçenin yaklaşık %30’u memur maaşlarına gidiyor. Şimşek özelleştirme programını bir miktar genişletme çabası içindeyiz. Bu sene özelleştirmede geçtiğimiz bir kaç yılkı gibi hedefleri geçmek zor olabilir.’’ ifadelerini kullandı.



""FED"in Faiz Artırması Türkiye"yi Olumsuz Etkiler""
#eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder