27 Temmuz 2015 Pazartesi

Günün Stratejisi

Türkiye:


  • Yeni hafta maalesef yine ülkemizdeki terör olayları ile başlıyor. Bu olaylar sonucu şehit olan tüm vatandaşlarımız ailelerine sabırlar diliyoruz. Başımız Sağolsun.

  • Hükümet kurma çalışmaları gündemdeki yerini koruyor. MHP ‘nin geri çekilmesi ve AK parti’nin bir HDP koalisyonuna sıcak bakmaması okların yine AK Parti ile CHP arasında sürdürülen görüşmelere çevrilmesine neden oluyor. Gelişmeler dikkat ile izlenmeye devam edecek.

  • Bir diğer önemli gelişme de iç siyasette yaşanıyor. MHP lideri Bahçeli’nin Yargıta’yı HDP konusunda göreve çağırması bu haftanın en çok konuşulan siyaset konularına aday olacak gibi gözüküyor.


Dünya:


  • Yunanistan krizinin gündemden düşmesi ve İran ile varılan anlaşmanın ardından dış siyasi gündem biraz hız kesmiş gibi gözüküyor.

  • EMTİA fiyatlarındaki sert geri çekilme dikkatle takip ediliyor. Tüm dünyanın gözü büyüme referanslı verilere çevrilmiş durumda.


BİST100:

Borsa İstanbul haftayı seans sonu gelen tepki alımları ile 78.712 puandan kapattı. Yukarıda 80.000 endeks olası direnç gibi gözükürken aşağıda ilk destek noktamız 75.700 puanda oluşmakta. Kısa vadeli trendini kıran endekse gelebilecek alımların tepki olarak kalabileceğini düşünüyoruz.


Yukarı yapılan her hamlenin satış fırsatı olarak kullanılması konusundaki endişemizi sürdürürken alıma geçilmeden önce endeksin dip çalışmasını tamamlaması konusunda ısrarlıyız.


endeks270515


Dolar/TL:

FED faiz artışı karında sona gelindiğinin düşünülmesi ve Çin, Almanya Ve Fransa’da PMI verilerinin bekleneni karşılamaması ancak ABD ekonomik verilerinin beklenenden iyi gelmesi ABD dolarına talebi arttırıyor. Bu talep sonucu yükseliş trendine geri dönen Dolar/TL, 2,7315 desteğine tutunabilir ise yukarıda ilk etapta 2,80’e kadar hareketine devam edebilir.


usdtry270515


eborsahaber.com


 



Günün Stratejisi
#eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder