31 Temmuz 2015 Cuma

Günün Stratejisi

Türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin ile milli paralarımızla ithalat-ihracat yapmayı görüştük.


Maliye bakanı Şimşek: Gelişmekte olan ülkelerde büyüme görünümü kötüleşiyor. Riskler: Çin, EMTİA fiyatlarındaki çöküş ve Fed faiz artışı dedi.


TCMB Enflasyon Raporu yayımlandı, sunumun tam metnine ilgili linkten ulaşabilirsiniz.


BDDK, Bankacılık sektörünün net karı haziran sonunda 13 milyar 755 milyon TL oldu.


Garanti Bankası 2015 2.çeyrek net karı 1.03 milyar TL olarak açıklandı.(Beklenti: 943 mn TL)


Halkbank 2015 2.çeyrek net karı 645,8 milyon TL olarak açıklandı.(Beklenti: 580 mn TL )


Yapı Kredi Bankası 2015 2.çeyrek net karı 407,1 milyon TL olarak açıklandı.(Beklenti: 363 mn TL )


Turkcell 2015 2.çeyrek net karı 712,5 milyon TL olarak açıklandı.(Beklenti: 591 mn TL)


Dünya

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Türkiye’nin PKK’ya karşı operasyonlarının BM şartı ile uyumlu, meşru müdafaa amacıyla yaptığını söyledi.


ABD, Beyaz Saray yönetimi Türkiye’de tansiyonun düşürülmesi ve barış sürecine geri dönülmesi çağrısı yaptı.


ABD’de işsizlik başvuruları verisi 267.000 kişi olarak açıklandı. (beklenti:270.000 önceki:255.000 )


ABD GSYİH verisi %+2,3 olarak açıklandı. (BEKLENTİ:%+2,8 ÖNCEKİ:%-0,2 )


İMF Başkanı Christine Lagarde, dünya ekonomisinin toparlandığını ama kırılgan bir görüntü verdiğini söyledi.


İMF’den gelen açıklamada Yunanistan’ın uluslararası kreditörlerinin ülkenin borçlarını yapılandırmaktan başka seçeneği olmadığı ifade edildi.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa ülkelerinin ürünlerinin sınırda imha edilmesini öngören kararı imzaladı.


Almanya‘da Temmuz ayı işsizlik başvuruları bir önceki aya kıyasla ve mevsimsel olarak düzeltilmiş rakamlarla 9 bin kişi arttı.


Tsıpras, Anlaşmaya varmaya veya bizim seçimimiz olmayan resesyon getirecek bir programı kabule zorlandık.


Çin Politbüro’dan yapılan açıklamada; Para politikası uygun kalmaya devam ediyor. Ülke ekonomik istikrarı korumak için hedeflenen önlemleri ileri taşıyacak. Ekonominin eksiği, büyüme için yeni motor olmayışı.


Finans Şirketlerinden Gelen Açıklamalar

S&P, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’un yayınladığı son raporunda Türkiye’deki kredi ve ekonomik büyümenin, zayıf tüketici güveni ile yavaşlayacağını belirtti. Ekonomik yavaşlamanın sebebi olarak 7 Haziran seçimleri sonrası yaşanan siyasi belirsizlik olarak gösterildi.


S&P, Avrupa’da konut piyasalarının genelinde bir canlanma var. Ekonomik koşullardaki düzelme ile  konut fiyatları bu yıl artacak.


Goldman Sachs küresel emtia piyasaları araştırma bölümü başkanı Jeffrey Currie, CNBC televizyonunda yaptığı açıklamada, altın fiyatlarının en düşük 1050 dolara kadar gerilemesi riski olduğunu belirterek, altındaki ayı piyasası görünümüne dikkat çekti.


JP Morgan, Sberbank’ın Türkiye ve Avrupa birimlerini satmasını tavsiye etti.


Açıklanması beklenen ekonomik veriler beklentileri 
[table id=92 /]

BİST100

Borsa İstanbul 100 endeksi yüksek volatilite ve hacim ile dip çalışması yapmaya devam ediyor. Dün güne 77.633 puandan başlayan BİST100 endeksi, satışlar ile en düşük 77.534 puana kadar geriledikten sonra alım işlemlerinin hızlanması sonucu günü 78.889 puandan kapattı. BDDK’nın yayımladığı ‘’ bankacılık sektörünün net karı haziran sonunda 13 milyar 755 milyon TL’’ açıklaması, 2.çeyrek bilançolarının beklentilerin üzerinde oluşma olasılığını arttırarak alımların gelmesine neden oldu.


Salı günü itibari ile vurgu yapmaya başladığımız dip çalışması dün kendini teknik olarak çok güçlü bir şekilde hissettirirken, bugünde yukarıda 79.250 puan ve aşağıda 77.250 puan referans noktalarının anlamlı bir şekilde geçilmesi BİST100 endeksinin yönü hakkında bilgi verecektir.


Dün gelen banka bilançolarının da etkisi ile güne alımlar ile başlayacağını düşündüğümüz endekste, 79.250 puanın üzerine atıp tutunması ihtimalini izlenmesi gereken referans strateji olarak görüyoruz.


ENDEKS310715

Dolar/TL

ABD doları, ABD’de açıklanan işsizlik rakamlarının beklenenin altında kalması ile moral bulurken, GSYİH verisinin (büyüme referanslı) beklenenin altında gelmesi kafaları karıştırsa da günü 2,7866 TL’den kapattı.


Gün içi düzeltmeler ile yukarı doğru ilerleyen Dolar/TL’de bugün için stop-loss noktası veya kar realizasyonu noktası 2,7625 TL den geçiyor. 2,7625 TL’nin altına kayar ise, teknik olarak satışların hızlanması muhtemel gözüküyor.


usdtry310715

 


 



Günün Stratejisi
#eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder