28 Temmuz 2015 Salı

GÜNE BAŞLARKEN PİYASALAR ANALİZİ

Türkiye

Maliye Bakanı Şimşek, ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Şimşek, düşen EMTİA fiyatlarının Türkiye ekonomisine etkisinin olumlu olduğu vurgusunu yaptı. Diğer taraftan FED’in faiz arttırmasının ekonomi üzerinde olumsuz etki yaratacağını ifade eden Bakan, büyüme konusunda da son gelişmeler ile birlikte olumsuz havanın süreceğini söyledi.


İç siyasi gündem sessizliğini korurken yaşanan sınır olayları ile ilgili uluslararası tepkiler gelmeye başladı. NATO başta olmak üzere, AB ülkelerinden ‘’barış sürecinin’’ terk edilmemesi konusunda açıklamalar geldi.


Dünya

Küresel ekonomiler Çin odaklı büyüme sorunu karşısında endişelerini arttırırken, borsalarında sert düşüşler ile karşılaştılar. Sermaye Piyasalarının temelinin büyüme odaklı olduğu düşünülürse küresel ekonomiler de toparlanma olmadan dünya borsalarının ayağa kalması zor gibi gözüküyor.


Küresel piyasaların gözü bugün ABD de açıklanacak temmuz ayına ait ‘’Conference Board (CB) Tüketici Güveni’’ verisinde olacak.


BİST100 Endeksi

Borsa İstanbul endeksi, bankacılık sektörü öncülüğünde gelen, yabancı kurumsal satışların bu hafta başında da devam etmesinin etkisi ile günü -1,73% düşüş ile 77.351 puandan tamamladı.


Bankalara gelen bu satış, hafta sonu yayımladığımız ‘’Bankalar Analizi’’ raporumuza paralel olarak Trendlerin bozulmasına ve Bearish Formasyonların gerçekleşmesine neden oldu. Bankalar Analizi raporumuzda Garanti Bankası ve Akbank’a ait belirttiğimiz OBO Formasyonu boyun çizgisi desteklerinin aşağı geçilmesi bankalar öncülüğünde endekse satış getirdi. Ancak bu Formasyonun referans göstergelerinden birinin de boyun çizgisi desteğine geri gitmeye çalışmak olduğu düşünüldüğünde, bugün Borsa İstanbul endeksinin alıcı bir açılış ile dünkü kayıplarının en az yarısını geri alçağını söylemek teknik olarak geçerli olacaktır. Bu geri dönüş çabası Formasyon gereği düşük hacim ile gerçekleşeceğinden dolayı dip çalışmasını tamamlamakta yetersiz kalabilir!


BİST 100 endeksinde tamamlanmış olan (grafikte mavi ile gösterilmiştir) Çift Tepe Formasyonunun hedef fiyatına gelmiş olması, yine bugün endeksin yukarı açılarak tepki vermesine neden olacak başka bir teknik gösterge yorumudur.


Yukarı yapılan her hamlenin satış fırsatı olarak kullanılması konusundaki endişemizi sürdürürken alıma geçilmeden önce endeksin dip çalışmasını tamamlaması konusunda ısrarlıyız.


endeks280715psyeni


Dolar/TL

Dün en düşük 2,7373 TL ile gün içi düzeltmesini yapan ABD doları, 15.07 tarihinde başlayan yükselişine seans içi düzeltmeler ile devam ediyor. Ağırlıklı ortalamalarından uzaklaşmış olması nedeni ile bugün dinlenerek ve hatta 2,75 TL’ye kadar düzeltmeler yapması teknik olarak mümkün. 2,75 TL’nin üzerinde kalması durumunda yukarı hareketin devam edeceğini söylemek teknik açıdan tutarlı olacaktır.


usdtry280517ps




eborsahaber.com


 



GÜNE BAŞLARKEN PİYASALAR ANALİZİ
#eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder