29 Temmuz 2015 Çarşamba

Lagarde: Küresel Ekonomide Büyüme Kırılgan Seyrediyor

Lagarde; ‘’FED ile her zaman aynı çizgide olmayabiliriz bu beklenebilir bir şey. İMF FED ‘in verilere bağlı yaklaşımını destekliyor.’’ diyerek başladığı açıklamalarına ülkeler bazında devam etti.


Yunanistan ile ilgili olarak


IMF başkanı Lagarde; ‘’ Euro bölgesi ekonomisi virajı almaya başladı. Yunan yetkililerden bir mektup aldım IMF yetkilileri programı birlikte hazırlamak üzere davet edildi. Bence kritik olan yunan yetkililerin neyi yapmaya hazır oldukları ve kararlılıkları. İki aşamalı düzenlemelerin uygulamaya geçmesi önem taşıyor.


Yunanistan’ın borçları bir kaç kez yeniden yapılandırıldı. Bu aşamada da Yunanistan’ın borçları sürdürülemez görünüyor. Yunanistan’da herhangi bir programın başarılı olabilmesi için borç yapılandırılması gerekli. Bunun için mantıklı mali hedefler gerekiyor. Diğer yandan programın yeterli finansmana sahip olması gerekiyor.’’ İfadelerini kullandı.


Ukrayna ve Çin ile İlgili olarak


Lagarde;‘’Ukrayna inanılmaz cesaret verici bir durumda Ukrayna’da ciddi bir siyasi kararlılık görüyoruz. Ülkenin sorunlu bölgelerinden değil mali programın uygulanması kararlılığından bahsediyorum. Ukrayna’da ikinci programın ilk gözden geçirmesi bu cuma olacak. Bu gözden geçirmenin umut vereceğine inanıyorum.’’ dedi.


‘’Çin’de yetkili otoriteler finansal piyasalarda önemli reformlara imza attılar. Çin’deki büyümede yavaşlama kontrol edilebilir seviyede.’’ açıklamalarında bulundu.



Lagarde: Küresel Ekonomide Büyüme Kırılgan Seyrediyor
#eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder