Çin Hükümeti‘nin Haziran ayının başından bu güne ekonomiyi desteklemeye yönelik faiz oranlarını düşürmesi, yeni halka arzları askıya alması ve kredili menkul kıymet işlemlerine sınırlamalar getirmesi gibi ilave önlemlerin sonuç vermediği yönündeki endişeler satışları güçlendirdi.
Alınan ilave önlemler sonuç vermiyor
24 Temmuz’da yayınladığımız ‘’ Petrol ve Altın Fiyatları PMI Etkisi ile Geriliyor’’ başlıklı yazımızda değindiğimiz PMI rakamının 50 referans fiyatın altında 48,2 olarak ilan edilmesinin ardından ülke ekonomisi için endişeleri arttırmıştı.
Çin ’deki fabrikaların son 15 ayın en kötü performansı sergiledikleri açıklandı
Dün açıklanan imalat sektörü karlarının, Haziran ayında bir yıl öncesine göre binde 3 oranında düşmesi, Şangay Bileşik Endeksi’nin son sekiz yılda kaydedilen en büyük günlük düşüşünü yaşamasına neden oldu. Dünya’nın ikinci büyük ekonomisindeki PMI endeksinde ve karlılıklardaki geri çekilme endişeleri arttırarak küresel piyasaları da etkisi altına aldı.
Şangay Bileşik Endeksi Teknik Analizi
Şangay Bileşik Endeks’inin, 27.10.2008 yılından bugüne takip ettiği ana trendin önümüzdeki ekonomik veriler ile desteklenmemesi durumunda aşağı yönlü geçilmesi ile dünya ekonomilerinde ekonomik durgunluğa bağlı krizin oluştuğunu görme ihtimalimiz yükselecektir.
Çin Borsası Neden Düşüyor
#eborsahaber
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder