31 Temmuz 2015 Cuma

Almanyada Grevler Sürüyor

Deutsche Bank (DB) bu Senenin yarısı itibariyla kârının % 39’a düştüğünü dün açıkladı. Buna göre, demiryolu şirketinin vergi ertesi kârı ilk altı ay için 391 milyon euroya gerilemiş oldu.


Kazancın aşırı bir biçimde düşmesini geçtiğimiz aylarda gercekleşen grevlere bağlayan DB Genel Müdürü Rüdiger Grube, iş bırakma eylemlerinin şirkete yaklaşık olarak 252 milyon euroya mal olduğunu açıkladı . “Yılın ilk yarısı kazancımızdan memnun değiliz.” diyen DB Finans Şefi Richard Lutz ise olumsuz performansın fırtınalı hava şartlarına bağlı olabileceği bilgisini verdi.


Diyer yandan, DB’nin yolcu sayısında % 1,6 düşüş yaşanırken, şirket grubunun geliri % 1,3 oranında artarak, 20 milyar euroya yükseldi. Ayrıca, şehirlerarası otobüs firmalarının piyasaya girmesi ve DB’ye kıyasla daha ucuz seyahat fırsatı sunması rekabetin artmasına ne sebepten olmuştu.


Yakıt fiyatlarının düşmesiyle beraber araba kullanıcıları da trenleri tercih etmemeye başladı. DB, firmanın kârını artırmayı hedefleyen altı maddelik tekrardan yapılanma planı sunmuştu. Bununla beraber Grube, DB’nin daha hızlı, verimli ve alıcı odaklı olacağını açıkladı .


Kaynak: Cihan



Almanyada Grevler Sürüyor
#eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder