23 Kasım 2015 Pazartesi

Piyasalar Davutoğlu"nu Bekliyor

Kesin seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanını seçti. Milletvekilleri TBMM başkanlığına, AK Parti’nin isim babası olan eski referyol hükümeti bakanlarından İsmail Kahraman’ı layık gördü.


TBMM başkanlık seçimlerinin ardından gözler bakanlar kuruluna çevrildi. Gün içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun bir araya gelmesi bekleniyor. Görüşmenin ardından Başbakan Davutoğlu kabinenin açıklanması yüksel olasılık olarak görülüyor.


Ekonominin Yeni patronu Kim Olacak


Piyasa kulislerinde en çok merak uyandıran ise ekonominin başında kim olacak? sorusu. Bu soru genel seçimler öncesi Ali Babacan markasının istanbul’dan aday gösterilmesi sonucu başlamış, piyasalar Babaca’nın adaylığını pozitif olarak fiyatlamıştı. Şimdi ise Babacan’ın, olaşacak kabinede olup olmayacağı, yola Nihat Zeybekçi ile mi? devam edileceği piyasalar tarafından dikkat ile takip ediliyor.


Piyasa profesyonellerinin çoğu daha önce yaptığı icraatlardan da yola çıkarak süprize yer verilmeden Ali Babacan’ın direksyondaki yerini almasını isterken kabinenin bir an önce açıklanıp piyasa üzerindeki baskının kalkmasını bekliyor.


Ekonominin başına kimin geleceği, Cumhurbaşkanı ve önceki ekonomi kurmayları tarafından eleştirilere hedef olan ve Nisan ayında görev süresi dolan Türkiye Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın durumu belirleyecek.


 



Piyasalar Davutoğlu"nu Bekliyor #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder