27 Kasım 2015 Cuma

Ekonomik Güven Endeksi Kasım Ayında %26,7 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tüketici, imalat sanayi, hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerine ilişkin güven göstergelerinin ağırlıklandırılarak birleştirilmesi ile elde edilen ekonomik güven endeksinin Kasım ayına ait sonuçlarını açıkladı.


TÜİK’ konuya ilişkin açıklamasında;  ” Ekonomik güven endeksi, tüketici ve üreticilerin genel ekonomik duruma ilişkin değerlendirme, beklenti ve eğilimlerini özetleyen bir bileşik endekstir. Endeks, tüketici güven göstergesi ile mevsim etkilerinden arındırılmış imalat sanayi (reel kesim), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerine ait normalleştirilmiş alt endekslerin ağırlıklandırılarak birleştirilmesinden oluşmaktadır.


Ekonomik güven endeksi Kasım ayında bir önceki aya göre %26,7 oranında artarak 82,87 değerinden 104,99 değerine yükseldi. Ekonomik güven endeksindeki artış, endeksi oluşturan tüm güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.


Tüketici güven endeksi Kasım ayında bir önceki aya göre %22,9 oranında artarak 77,15 değerine yükseldi. Reel kesim güven endeksi %6,4 artarak 110,30 değerini aldı. Perakende ticaret sektörü güven endeksi %5,9 artarak 105,29 değerine yükseldi. İnşaat ve hizmet sektörü güven endeksleri Ekim ayına göre sırasıyla %5 ve %1,9 oranında artarak 84,29 ve 100,04 değerlerine ulaştı ” ifadelerine yer verdi.


 



Ekonomik Güven Endeksi Kasım Ayında %26,7 Arttı #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder