25 Kasım 2015 Çarşamba

"Rusya ile Aramızdaki İletişim Kanalları Açık"

Başbakan Davutoğlu, Suriye sınırımızda düşürülen Rus savaş uçağı ile ilgili olarak, “Uçak Türk hava sahası ihlali esnasında düşmüştür. Angajman kurallarımız Rusya makamlarınca bilindiği halde, Rus uçakları uyarıları dikkate almamıştır. Olay sonrasında gerekli bütün diplomatik tedbirleri alıyoruz. İhlal edilen egemen Türk hava sahası aynı zamanda NATO hava sahasıdır” dedi.


Büyük Devletler Arasındaki İlişkiler İletişim Kazalarına Feda Edilemez


Rusya ile ikili ilişkilerin önemine vurgu yapan başbakan Davutoğlu; “Bu olayda Rusya ile ipleri germek gibi bir niyetimiz yoktur. Büyük devletlerarasındaki ilişkiler iletişim kazalarına feda edilemez. Rusya ile aramızdaki iletişim kanalları şu anda açık. Karşılıklı iletişime büyük önem veriyoruz. Bu gerilimin düzeyini arttırmamak bütün tarafların özen göstermesi gereken bir husustur” ifadelerini kullandı.


Rusya veya farklı bir ülkenin bu olayda hedef alınması söz konusu değil


Davutoğlu; “ülkemizin topraklarını korumak konusunda bir tereddüt içinde olmayacağız. Türkiye’nin hukukunu koruma konusunda atılacak adımlardan hiç bir zaman vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz” dedi.


Bayırbucak Türkmenlerine yapılan saldırıların bir an önce son bulmasını belirten başbakan; “Bayırbucak bölgesinde tek bir terör unsuru yoktur. Bayırbucak Türkmenlerine karşı saldırıların derhal durdurulması gerekir” ifadelerini kullandı.


 



"Rusya ile Aramızdaki İletişim Kanalları Açık" #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder