27 Kasım 2015 Cuma

“Bu Millet Hiç Kimseyi Sırtından Bıçaklamamıştır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Fransa’da yaptığı açıklamalara vurgu yaparak; “Türkiye, kasıtlı olarak Rus savaş uçağını düşürmüş değil, sınır ihlaline verilen otomatik tepkiden ibarettir. Bu üçüncü sınır ihlaliydi” dedi.


“Putin’in Hollande İle Birlikte Yaptığı Açıklamalar Asla Kabul Edilebilir Değil”


Açıklamalarının ispata muhtaç olduğunu belirten Erdoğan; “Putin’in Hollande ile birlikte yaptığı açıklamalar asla kabul edilebilir değil. Rusya’nın meseleyi asıl mecrasından çıkarıp farklı alanlara taşmasından rahatsız. Biz bir terör örgütünden petrol alacak kadar haysiyetsiz değiliz. Rusya’nın iddialarını ispatlamak mükellefiyeti var aksi takdirde Rusya yalancı duruma düşecektir” ifadelerini kullandı.


“Rusya’ya Çok Samimi Olarak Ateşle Oynamamasını Tavsiye Ediyorum”


İki ülke arasındaki dostluğa dikkat çeken Cumhurbaşkanı; “Rusya’ya çok samimi olarak ateşle oynamamasını tavsiye ediyorum. Rusya’dan bu tür konularda devlet ciddiyetine yakışır bir tavır bekliyorum. Rusya ile ilişkilerimizi gerçekten çok önemsiyoruz. Bu millet hiç kimseyi sırtından bıçaklamamıştır. İlişkilerimize zarar verecek bir tutum içinde olmamız kesinlikle mümkün değil. Suriye sınırındaki olay araştırılır, ancak bu olayla ilgili olarak ilişkilerimizin tehlikeye atılmasını Rusya’ya yakıştıramıyoruz” dedi.


“Makul bir Noktada Buluşmak İstiyoruz”


Pazartesi günü Paris’te yapılacak iklim değişikliği konferansını fırsat olarak gören Erdoğan; “Pazartesi günü Putin ile görüşmek, makul bir noktada buluşmak istiyoruz. Rusya ile Türkiye’nin ilişkilerinin bozulmasından zarar görecek olan sadece ülkelerimizdir, buna imkan vermeyelim” ifadelerini kullandı.


 



“Bu Millet Hiç Kimseyi Sırtından Bıçaklamamıştır” #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder