Spor yapan insanlar yapmayanlara göre çok daha fazla enerjiye ihtiyaç duyarlar.Bu ihtiyacı karşılamak için yapılacak tek şey besin değeri yüksek gıdalar tüketmektir.Ancak sporun hemen öncesinde ağır yiyecekler yememek gerekir.Bu noktada enerji barları devreye giriyor.Aç karnına ya da tok karnına spor yapılmadığı için uygun bir atıştırmalık ve yapımı da oldukça pratik.İçinde bulunan hurma sayesinde doğal şeker kullanmış oluyorsunuz ve kan şekeriniz bu sayede aniden değişiklik göstermiyor daha dengeli hale geliyor. Bu da tok tutmaya yardımcı bir durum.Mümkün olduğu kadar tükettiğiniz yiyeceklerde doğal şekerleri kullanmaya özen gösterilmeli.Uzun vadede vücuda olan faydalarını gözlemleyebilirsiniz.Afiyet ve sağlık olsun..
MALZEMELER
- 1/2 su bardağı çiğ kaju
- 1/2 su bardağı yulaf ezmesi
- 1/2 su bardağı yaban mersini
- 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 4 adet hurma
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
YAPILIŞI
- Çiğ kaju, yulaf ezmesi ve yaban mersinlerini mutfak robotundan geçirin.
- Ilık suda beklettiğiniz hurmaları oldukça küçük küpler halinde kesin.
- Aroma için; arzuya göre katacağınız toz vanilya ya da vanilya çekirdekleri, rendelenmiş limon kabuğu, fıstık ezmesi ve tadını seviyorsanız toz tarçını karışıma ekleyin.Dilerseniz karanfil de ekleyebilirsiniz.
- Elde ettiğiniz bar karışımına ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekil verin. Buzdolabında 30 dakika beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
Enerji Bar #eborsahaber
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder