24 Kasım 2015 Salı

Phillip Fx


24 Kasım Sabah Analizi





EURUSD


Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Sabine Lautenschlaeger, Merkez Bankası’nın şimdilik ek parasal teşviğe gitmemesi gerektiğini söyledi. BloombergHT’nin haberine göre Lautenschlaeger, “Son birkaç haftadaki veriler Euro Bölgesi ekonomisinin küresel ekonomideki belirsizlikler karşısında dirençli olduğuna işaret ediyor. Şu anda ek para politikası önlemlerine, -özellikle varlık alım programının genişletilmesine- ihtiyaç görmüyorum” diye konuştu. Lautenschlaeger, genişlemeci para politikasının etkilerinin tam anlamıyla görülmesi için zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.


eurusd


Kısa vadeli düşüş trendinde olan Euro/dolar paritesinde fiyatlar 1.0595 desteği üzerinde dip oluşturmaya çabalıyor. Bunda başarılı olunamazsa 1.0545 ve 1.05 gündeme gelebilir. Öte yandan 4 saatlik grafiğe göre piyasanın daha önce iki kez direnç olarak kullandığı 50 barlık üssel ortalamanın işaret ettiği 1.0695 üstünde kapanışlar görülürse satış baskısı azalabilir ve algı olumlu yönde değişebilir.


Günlük grafik incelendiğinde; fiyatların Kasım ayında 10 günlük üssel ortalamaya birçok kez çarparak düştüğü görülmektedir. Bu yüzden kapanışların 1.07’yi aşabilmesi yatırımcıları yukarı yönde umutlandırabilir – aksi takdirde 1.06 aşağısındaki kapanışlar 1.0350’yi gündeme getirebilecektir.


ALTIN


Fed Yönetim Kurulu Üyesi Daniel Tarullo ekonomik verilerin eylül toplantısından beri karışık geldiğini, güçlü istihdama rağmen enflasyona dair hala belirsizlikler olduğunu söyledi. Bloomberg’in haberine göre Tarullo, ABD ekonomisinin yavaş hızda ilerleyerek trendin üzerinde büyümeye devam ettiğini belirtti. İstihdam piyasasında bir iyileşme görüldüğüne vurgu yapan Tartullo “Ancak enflasyon meselesi hala birçok belirsizliğin olduğu bir konu” dedi. Tarullo faiz artışı konusunda enflasyonun hedefe ilerlediğine dair daha fazla kanıt görülmesi gerektiğini söyledi.


xauusd


Düşüş trendindeki Altının 4 saatlik grafiğinde -EURUSD’de de olduğu gibi- 50 ve 20’lik hareketli ortalamaların aşağısında seyir görülmektedir. 1076 seviyesi gün içerisinde pivot işlevi görebilecekken, tepki yükselişlerinin kalıcılığı 1080 seviyesinin güçlü bir şekilde yukarı geçilmesine bağlı olacaktır. Olumlu senaryoda 1090 ve 1098 hedeflenebilir. Kısa vadeli satış baskısının tekrar güç kazandığı ve 1064’ün aşağı kırıldığı olumsuz senaryodaysa 1052 ve 1040 test edilebilecektir.


Dolar/TL


ABD’de ikinci el konut satışları 2007’den beri gördüğü en yüksek ikinci seviyeden geriledi. BloombergHT’nin haberine göre ikinci el konut satışları Ekim’de % 3.4 düşüşle 5.36 milyon adete gerileyerek beklentilerin altında kaldı. Beklenti %2.7 düşüştü. Öte yandan dolar, Fed’den John Williams’ın faiz artırımının ekonomik verilerin cesaret verici olmaya devam etmesi durumunda bu sene gerçekleşebileceği yönündeki açıklamaları sonrasında benzer para birimleri karşısında değer kazandı. Bugün saat 14:00 TCMB faiz kararını açıklayacak.


usdtry


Dolar/TL’de fiyatlar tepki yükselişinin ardından 2.8575-2.86 aralığı direnç konumunda. Bu direnç üstündeki 4 saatlik kapanışları içeren olumlu senaryoda satış baskısı azalacak ve 2.8735, 2.8875 gibi seviyeler gündeme gelebilecektir. Gün içerisindeki geri çekilmelerde  50 saatlik ortalamanın işaret ettiği 2.84 desteği takip edilecekken, bu seviyenin aşağı kırılması aşağı yönlü riskleri artırabilir ve 2.8320, 2.8195 gibi destekler test edilebilir.




Phillip Fx #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder