20 Kasım 2015 Cuma

Phillip Fx


20 Kasım Sabah Analizi





EURUSD


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Batı Avrupa ülkelerinde terör olaylarındaki artışın tek başına ülkelerin kredi notunu etkilemeyeceğini ancak kötüleşen terör tehdidinin nihai olarak bölgenin ekonomik büyümesini etkileyebileceğini bildirdi. BloombergHT’nin haberine göre Batı Avrupa ülkelerinde terör olaylarındaki artışın tek başına ülkelerin kredi notunu etkilemesinin muhtemel olmadığı vurgulanan açıklamada, “Terördeki artışın, İslamcı ya da başka türlüsü, tek başına Batı Avrupa ekonomilerinin kredi notlarını etkilemesi muhtemel değil. Bununla birlikte, terörizm aşamalı ve dolaylı olarak bölgedeki ekonomik büyüme beklentilerini engelleyebilir ve hükumetlere mali sonuçlar doğurma potansiyeline sahip” ifadeleri kullanıldı.


eurusd


Euro/dolarda haftanın son gününde 4 saatlik kapanışların 1.0735’e (50 barlık üssel hareketli ortalama) göre konumu belirleyici olacak. Olumlu senaryoda 1.0750’lerin aşılmasıyla birlikte 1.0820 gündeme gelebilir. Ancak kalıcı yükselişler için 1.0820’nin yukarı geçilmesi gerekecektir. Olumsuz senaryoda 1.0680 altı kapanışlarla 1.0632 ve 1.0575 test edilebilecektir.


ALTIN


Emtiada teki yükselişi 4 saatlik grafiğe göre 20 periyotluk ortalamayı aştı ve alçalan kanalın direncine doğru yol aldı. Haftanın son gününde, 50 periyotluk üssel hareketli ortalamanın ve son düşüşün %61.8 geri alım seviyesinin işaret ettiği 1085 seviyesi takip edilecek. Kanalı aşmaya çalışan ataklarda 1090, 1094 ve 1098 direnç işlevi görebilir. Öte yandan, genel satış baskısının devamı için 1075 aşağısında kapanışlara ihtiyaç duyulacaktır. Bu senaryoda 1064 ve 1052 destekleri test edilebilecektir.


xauusd


Dolar/TL


Dolar kurunda 2.8575 desteğinin aşağı kırılması güçsüzlüğe yol açtı. Haftanın son gününde 2.8440 seviyesi pivot olarak takip edilebilir. Aşağısındaki kapanışlarda 2.8240 ve 2.7980 gündemde kalacaktır. Tepki yükselişlerinde 2.8575 seviyesi artık direnç haline gelecek ve piyasa tarafından takip edilecektir. Kurda kalıcı yükselişler için 4 saatlik grafiğe göre 50 barlık basit hareketli ortalamanın işaret edeceği 2.8730 seviyesinin üstünde kapanışlara ihtiyaç duyulacaktır.


usdtry


Bu dokümanda yer alan her türlü bilgi, değerlendirme ve yorum güvenilir olduğu düşünülen PhillipCapital Menkul Değerler A.Ş. Araştırma Departmanı tarafından hazırlanmış olup, burada sunulan bilgilerin doğruluğu ve bütünlüğü konusunda makul özen gösterilmiş olmakla beraber, olabilecek hatalar ve eksikliklerden sorumlu değildir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez, içerik haber verilmeksizin değiştirilebilir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım – satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu belgede yer alan yatırımla ilgili bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Burada yer alan görüşler, yatırımcının mali durumuna veya risk ve getiri tercihlerine uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilere uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgi, değerlendirme, yorum ve istatistiki şekil ve değerlendirmelerin kullanımı sonucunda ortaya çıkacak doğrudan ve /veya dolaylı zararlardan PhillipCapital Menkul Değerler A.Ş. sorumlu olmayacaktır. Tüm hakları saklıdır. Bu belgenin hiçbir bölümü; PhillipCapital Menkul Değerler A.Ş.’nin önceden yazılı izni alınmaksızın çoğaltılamaz, yayınlanamaz veya fotokopi, mekanik kopyalama ve elektronik ortam dahil olmak üzere hiçbir surette dağıtılamaz.Size sunulan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Bu tavsiyeler genel nitelikte olup, özel olarak sizin mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olarak hazırlanmamıştır. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.




Phillip Fx #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder