20 Kasım 2015 Cuma

Para Politikası Önlemleri Net Olarak Çalışıyor

ECB Başkanı Draghi Frankfurt’ta yaptığı açıklamalarında; “ECB’nin para politikası önlemleri net olarak çalışıyor. Ancak EURO bölgesinde ekonomik onarım sürecinin tamamlandığını güvenle söyleyemem” dedi.


Enflasyon ve büyüme ile olarak Draghi; “Büyüme ivmesi zayıf kalmaya ve enflasyon ise hedefimizin altında fakat %2’ye yakın kalmaya devam ediyor. Enflasyonu mümkün olan en çabuk sürede yükseltmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Politikamızın mevcut politikasının hedefimize ulaşmada yeterli olmadığına karar verirsek, enflasyonu mümkün olan en hızlı şekilde arttırmak için yapmamız gerekenleri yaparız. Düşük çekirdek enflasyon, hakkında rahat olabileceğimiz bir şey değil. Aralık ayındaki toplantıda, enflasyonun %2’ye dönmesini yavaşlatan faktörlerin gücünü ve direncini değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.


Draghi varlık alım programının önemine vurgu yaparak; “Varlık alım programını güçlü ve esnek bir enstrüman olarak düşünüyoruz. Ölçeğin koşullarında ayarlama yapılabilir ya da daha fazla genişlemeci duruşu elde etmek için beklenebilir. Orta vadeli fiyat istikrarı hedefimizi aşağı yönlü saptıran risklerin dengesi üzerinde karara varırsak, görev tanımımız kapsamında bütün araçları hareket geçeriz” dedi.


 



Para Politikası Önlemleri Net Olarak Çalışıyor #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder