23 Kasım 2015 Pazartesi

IMF Obstfeld, FED Faiz Artışı Belirsizliği Bitirmez

Uluslaraası Para Fonu (IMF) baş ekonomisti Maurice Obstfeld, Cuma günü yaptığı açıklamada ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yapacağı faiz artırımı sonrası para politikalarındaki belirsizliğin ortdan kalkacağı konusunda endişeleri olduğunu belirtti.


IMF Araştırma Departmanı Başkanı Obsfeld, Fed’in faiz artırımının yavaş ve kademeli olacağı sinyalini vermesinin cok olumlu olduğunu ifade ederek aralık ayında beklendiği gibi federal fonlama oranının artması durumunda dahi dünya ekonomisinin hala belirsizliklerle karşı karşıya olduğunu söyledi.


Bir süre once IMF’nin faiz yükseltmede Fed’i yavaş gitmesi yolunda uyardığını hatırlatan Obsfeld, bazı ülkelerin bir an önce artırıma başlaması yolundaki aşıklamalarının fon için şaşırtıcı olduğunu dile getirdi.


Obsfeld, yaklaşık yedi yıldan sonra faizleri artırmaya başlama yolundaki çağrının yükseliş sonrası belirisizlğin ortdaan kalkacağı beklentisi olduğunu savundu.


Obsfeld: “ancak belirsizlik ortadan kalkmayacak. 25 baz puan çıkıştan sonra para politikasının gelecekteki yolunu bilmiyorlar” dedi.


 



IMF Obstfeld, FED Faiz Artışı Belirsizliği Bitirmez #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder