Milletlerin sofra alışkanlıklarını gözden geçirecek olursak yüzyıllarla ifade edilebilecek zaman dilimlerinden beri çorbalar mideyi rahatlatmak ve mideyi sindirime hazırlamak amacıyla yemeklerden önce başlangıç olarak sunulur.
Özellikle kış aylarında bizler de yemeklerimize sıcak çorba ile başlamayı seviyoruz. Fransa mutfağına ait Andaloz çorbası da bunlardan bir tanesi malzemeleri evlerimizde her zaman bulunan mutfağın olmazsa olmazlarından.Yapılışı da oldukça zahmetsiz, şimdiden afiyet olsun..
MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı salça 1 tutam maydanoz 1 miktar tuz 1 miktar karabiber
YAPILIŞI Tencereye tereyağı koyup eritin. Unu ilave ederek bir süre kavurun, salçayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. 5 bardak su katıp kaynatın. Kaynayan suyun içine haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozu ilave ederek karıştırın.Sıcak servis yapın. |
Andaloz Çorbası (Potage Andalouse) #eborsahaber
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder